EG EnerKey

Älykäs kestävyys- ja energianhallintajärjestelmä

Tarjoaa reaaliaikaisen, datapohjaisen perustan energianhallintaan, energiansäästöön ​ja ilmastotoimiin.

Varaa demo

EMS-intro image

 

EG EnerKey demo

 

Palvelupaketit, jotka kasvavat mukanasi

Autamme valitsemaan tarpeisiinne sopivimman paketin

forbrug

AWARE

AWARE

Energianhallinnan ja ilmastotyön alkutaipaleelle

Aware-palvelupaketti luo perustan datapohjaiselle kestävyys- ja energianhallinnalle. Kun tiedetään mihin, milloin ja miten energiaa kuluu, on helpompi tunnistaa säästömahdollisuudet kulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi. Aware rikastaa kulutusdataa laajoilla automaattisilla analyyseillä, mahdollistaen koko kiinteistökannan tai yksittäisen kohteen kulutustietojen nopean tarkastelun ja vertailun. Lisäksi se havaitsee nopeasti kulutuspoikkeamat ja mahdollistaa nopean reagoinnin. 

Katso meidän demo video (4 min)

grafer

EFFICIENT

EFFICIENT

Aktiiviseen energiajohtamiseen
AWARE toiminnot +

Efficient palvelupaketti ei ainoastaan kerää ja rikasta kulutusdataa automaattisilla analyyseillä, vaan se myös tarjoaa saumattoman siirtymisen tiedon keräämisestä, systemaattiseen kestävyys- ja energianhallintaan.  

ISO 50001 ja ISO 14001 sertifikaatit osoittavat Efficient palvelupaketin kyvyn tukea systemaattista kestävyys- ja energianhallintaa. Energiankulutuksen muutoksia on helppo seurata ja tunnistaa, ovatko toteutetut toimenpiteet tuottaneet haluttuja tuloksia. 

Katso meidän demo video (4 min)

kommune

FORERUNNER

FORERUNNER

Ammattimaiseen ilmastotyöhön
EFFICIENT toiminnot +

Edistyksellinen Forerunner palvelupaketti tekee kestävyys- ja energianhallinnasta helpompaa ja älykkäämpää kuin koskaan ennen! Aware ja Efficient ominaisuuksien lisäksi koneoppimiseen ja tekoälyyn perustuva EG Ines analysoi automaattisesti kiinteistöjen energiankulutusdataa ja säätietoja, tarjoten käyttäjälle yksityiskohtaista tietoa kohteen energiankäytöstä ja säästöpotentiaalista, ilman manuaalista työtä. Käyttäjä saa konkreettisia kohdekohtaisia toimenpide-ehdotuksia, jotka auttavat ymmärtämään havaittuja ongelmia ja säästömahdollisuuksia.  

Lue lisää Forerunner-pakettiin kuuluvasta EG Inesestä.

Katso meidän demo video (4 min)

Täydennä valitsemaasi palvelupakettia seuraavilla lisäominaisuuksilla

Voit halutessasi täydentää AWARE, EFFICIENT JA FORERUNNER -paketteja ja näin räätälöidä organisaatiollesi parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden:

Kestävyysraportointi

Kestävyysraportointi

Kestävyysraportointia varten sinun on kontrolloitava ja seurattava kulutustasi. EG EnerKey kerää tarvitsemasi datan parhaasta lähteestä, olipa kyseessä sitten mittari, IOT tai laskutus. Olemme tukenasi koko matkan, hetkestä, jona alat seurata kulutustasi aina fossiilittomuuteen asti.

Lue lisää

Laadukkaan sisäilman varmistaminen

Laadukkaan sisäilman varmistaminen

Hyvä sisäilma on vastuullisen energianhallinnan lopputuote. EnerKey osaa raportoida kulutustietojen rinnalla sisäilman laatuindeksiä ja olosuhdesuureita. Sisäilmatiedon avulla varmistetaan, ettei energiatehokkuutta kehitetä olosuhteiden kustannuksella. Sisäilman raportoinnissa EnerKeyn kumppaneina toimivat IISY ja Talotohtori.

EG EnerKey api

EG EnerKey api

EG EnerKey API on ohjelmointirajapinta, jonka kautta palvelussa olevaa dataa on haettavissa muiden järjestelmien käyttöön. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kulutustietojen tuontiin asiakkaan omaan BI-raportointiin tai infonäyttöjärjestelmään. Asiakas on EG EnerKeyssä olevan datansa omistaja.

Energiapäällikkö -palvelu

Energiapäällikkö -palvelu

Energiapäällikkö -palvelu on EG EnerKeyn järjestelmää käyttäville organisaatioille tarkoitettu asiantuntijapalvelu. Sen avulla saat energia-asiantuntijan avuksesi kaikkiin energiankäyttöön liittyviin kysymyksiin, jatkuvana palveluna haluamallasi palvelulaajuudella.

Liikennepolttoaineiden raportointi

Liikennepolttoaineiden raportointi

Ajoneuvokaluston polttoaineiden käytön ja siitä aiheutuvien päästöjen seuranta on osa organisaation vastuullisuutta. Raportointia voidaan toteuttaa monella eri tavalla: koko yrityksen tasolla, kohteittain tai muodostaen jopa ajoneuvokohtaisia mittareita. EG EnerKey tukee kaikkia liikennekäytössä olevia energiamuotoja. Polttoaineiden käytön rinnalla voidaan seurata myös ajettuja kilometrimääriä.

Jätemäärän hallinnointi

Jätemäärän hallinnointi

EnerKey tukee yleisiä jätejakeita, kuten metallia, lasia, biojätettä, muovia, sekajätettä ja paperijätettä. Kokonaisjätemäärälle ja kierrätysjätteelle on saatavilla myös summaenergialajit. EnerKeystä löytyy kattavat massatyökalut, joiden avulla on mahdollista tuoda kuukausitasoisesti jätetietoa haluamallaan tavalla. Rakennamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan myös saumattomia integraatioita jätteenhuolintayritysten järjestelmiin.

Asiakkaamme

 • Byggmakker ja Onninen valitsivat energiansäästöön EG EnerKeyn

  "EG EnerKeyn avulla pystymme keskittymään myymälöidemme energiankulutukseen entistä paremmin", sanoo K-ryhmän Norjan kiinteistöjohtaja Trond Martin Nettelhorst Tveit.

 • Kalajoen kaupunki seuraa kulutustaan EG EnerKeyn avulla

  Kalajoen kaupungin energiatehokkuusraportointi hoituu EG EnerKeyn avulla parissa päivässä entisen parin viikon sijaan.

 • S-Pankki Kiinteistöt käy päästöjen kimppuun tekoälyn avulla

  S-Pankki Kiinteistöt hyödyntää EG EnerKeyn Ines-tekoälyä kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa.

 • EG EnerKey tukee Inaria sen "Arktisen Inarin strategia 2030:n" tavoitteiden saavuttamisessa

  Kulutustietojen hallinta ja raportointi helpottuu, kun kaikki tarvittava tieto löytyy yhdestä järjestelmästä, yhdellä näpäytyksellä.

 • Newsec tarjoaa asiakkailleen proaktiivisesti työkaluja kestävyystyöhön

  "Asiakkaamme odottavat, että tarjoamme heille proaktiivisesti työkaluja kestävyystyöhön".

 • Turku Energia tarjoaa yritysasiakkailleen Powered by EnerKeyn

  Energiatehokkuus ja ekologinen kestävyys ovat kuumia teemoja kaikilla aloilla Turku Energian arvoihin kuuluvat ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus. Näiden arvojen ohjaamana yhtiö haluaa auttaa asiakkaitaan saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa.

 • Iin kunta on solminut sopimuksen EG EnerKeyn kanssa

  Ilmastotyön pikkujättiläinen otti käyttöönsä EG EnerKeyn.

Uutiset & Blogi

 • CSRD edellyttää kiinteistönomistajilta konsernitasoista kestävyysraportointia

  Uusi CSRD-direktiivi vaatii konsernitasoista kestävyysraportointia. EG EnerKey tarjoaa tehokkaan ratkaisun.

 • Blogi: Mitä on GRI-standardit?

  GRI-standardit ovat keskeinen työkalu organisaatioiden kestävän kehityksen raportoinnissa. Kun käytössäsi on EG EnerKey, voit olla varma, että raportointisi täyttää asianmukaiset GRI-standardit.

 • Kestävällä kumppanuudella kohti hiilineutraaleja kiinteistöjä

  Kojamo on ottanut jälleen yhden merkittävän askeleen kohti kestävää tulevaisuutta solmimalla strategisen yhteistyösopimuksen energianhallinnan edelläkävijän, EG:n, kanssa.

 • Ilmanvaihto kuluttaa noin kolmanneksen rakennusten kokonaisenergiasta

  Ilmanvaihto voi kuluttaa kolmanneksen rakennusten energiasta. Jaksoittainen ilmanvaihto parantaa sisäilmaa ja tuottaa merkittäviä säästöjä.

 • EG Utility Sweden on solminut uuden sopimuksen

  EG Utility Sweden ja Vattenfall AB ovat solmineet sopimuksen EG Xellent D365 -laskutusjärjestelmän käytöstä sekä Tanskassa että Norjassa, jossa on mahdollisuus laajentua Suomen ja Ruotsin kanssa.

 • Kun tavoitteena on hiilineutraalius, pelkät kauniit sanat eivät riitä

  Tie pienempiin energiakustannuksiin ja hiilineutraaliuuteen voi vaihdella, mutta toimialasta riippumatta työhön riittää yksi ohjelmisto, EG EnerKey.

 • Huolettoman energiankulutuksen päivät ovat ohi

  Holtiton energiankulutus on ollut yksi suurimmistä päästöjen aiheuttajista ja energian käytön aiheuttamaa ympäristökuormaa halutaan pienentää.

 • Kansainvälisten standardien noudattaminen on yksinkertaisesti välttämätöntä

  CO2-päästöjä raportoitaessa tulee käyttää vertailukelpoisia avainlukuja ja tunnustettuja standardeja ja kriteeristöjä, kuten GHG, GRI ja SBTi.

 • Kestävyysraportointi on yritykselle olemassaolon ehto

  EU ja sidosryhmät edellyttävät yrityksiltä entistä läpinäkyvämpää kestävyysraportointia. Kestävyys ja sen raportointi on yrityksille elinehto.

 • DAREKON: Kestävyys ja kannattavuus kulkevat käsi kädessä

  Toiminnassaan kestävyyteen sitoutunut Darekon käyttää EG EnerKeytä energiajohtamisen ja kestävän kehityksen työkaluna.

 • Bright Energy and EG launches new collaboration

  The need for innovative solutions regarding energy consumption and energy efficiency is in-creasing heavily due to rising electricity prices.

 • Energianhallinnan johtavat toimijat yhdistävät palvelunsa - EG EnerKey ja Danfoss Leanheat® yhteistyöhön

  EG EnerKey ja Danfoss Leanheat® aloittavat yhteistyön, jonka päämääränä on tarjota kiinteistöjen omistajille ja kaukolämpöyhtiöille markkinoiden johtavat ratkaisut niin lämmön optimointiin ja tehojoustoon kuin vastuullisuus- ja energiajohtamiseen.

 • Jäteraportoinnin johtava toimija Enpros Oy ja vastuullisen energianhallinnan markkinajohtaja EG EnerKey yhteistyöhön

  Jäteraportoinnin johtava toimija Enpros ja vastuullisen energianhallinnan markkinajohtaja EG EnerKey ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tuottaa molempien yhtiöiden SaaS-palveluiden loppukäyttäjille entistäkin kattavampia jätteiden hallinnan, energianhallinnan ja vastuullisuuden palveluita.

 • Mitä tarkoittaa sähkön kysyntäjousto – ja miksi sinun kannattaa kiinnostua aiheesta viimeistään nyt

  Tällä hetkellä kysyntäjousto on tehokkain tarjolla oleva tapa, jolla kiinteistönomistaja voi leikata sähköstä koituvia kustannuksiaan.

 • Energiatehokkuus on kiertotaloutta

  Kiertotalous on sana, jota on nykyään mahdotonta välttyä kuulemasta, keskustellaan sitten jätehuollosta, liikenteestä tai kansantaloudesta. Mitä kaikkea kiertotalous sitten pitää sisällään?

 • Viidellä askeleella ympäristövastuullisuuteen

  Aloittaminen usein on kaikista vaikein vaihe, mikä pätee myös vastuullisuustyössä.

 • Hiilineutraalius on elinehtomme

  UNDP:n kaikkien aikojen suurin 1,2 miljoonan ihmisen ilmastonmuutosta koskeva julkisen mielipiteen tutkimus paljastaa kattavan kuvan, miten ihmiset ajattelevat ilmastonmuutoksesta ja ilmastotoimista.

 • Vähähiilinen blogisarja: Sähkön käyttäjästä vihreän sähkön tuottajaksi

  Voiko aurinkosähkö toimia samaan aikaan ratkaisuna niin yrityksen kannattavuuden parantamiseen kuin ilmastonmuutokseenkin?

 • Bærum Energi käyttää nyt Gasellia

  Norjalainen energiayhtiö Bærum Energi on siirtynyt käyttämään Gasell-sähkökauppajärjestelmää, jonka tarjoaa ruotsalainen EG-yritys Zavann.

 • EG EnerKey ja AFS Energy yhteistyöhön – yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille työkaluja hiilineutraaliuden saavuttamiseksi

  EG EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuuden ja energianhallinnan SaaS-palveluntarjoajista ...

 • Sähkön kysyntäjoustoratkaisu saataville EG EnerKeyn asiakkaille yhteistyössä Fuseboxin kanssa

  Virolainen startup-yritys Fusebox ja EG EnerKey ovat solmineet yhteistyön, joka tuo sähkön kysyntäjoustoratkaisun EG EnerKeyn asiakkaiden saataville.

 • Turku Energia tuo asiakkailleen työkalun vastuullisuustavoitteiden saavuttamiseen

  Powered by EG EnerKey -alustaratkaisun avulla Turku Energian yritysasiakkaiden saataville tulee uusi palvelu ...

 • Pienemmät hiilidioksidipäästöt EG EnerKeyn avulla

  Tanska voi säästää 10 prosenttia energiankulutuksestaan rakennuksissa parantamalla datan käyttöä ja digitalisointia.

 • EG Ines vertailuanalyysi selvittää kiinteistöjesi energiankäytön suhteessa vastaaviin kiinteistöihin

  Vertailuanalyysi, eli benchmarking, tarkoittaa menetelmää, jossa asioita verrataan toimialan parhaisiin käytäntöihin.

 • EnerKey on nyt EG EnerKey

  Voimme ylpeänä kertoa teille, että osana EG A/S -konsernia EnerKey on nyt EG EnerKey.

 • Lämmitysenergian normitukseen uusi menetelmä

  Lämmitysenergian normittamisella tarkoitetaan menetelmää, jossa ulkolämpötilaltaan erilaiset kuukaudet tehdään vertailukelpoisiksi edellisten vuosien vastaavan kuukauden kanssa.

 • Leva i Lysekil ja Lysekilin kunta yhteiseen vastuullisuusprojektiin EnerKeyn kanssa

  Ruotsalainen energiayhtiö LEVA i Lysekil ja EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuus- ja energianhallintaratkaisujen palveluntarjoajista, ovat allekirjoittaneet pilottisopimuksen digitaalisista energianhallintapalveluista.

 • Jämtkraft pilotoi EnerKeyn digitaalisia vastuullisuuden ja energianhallinnan palveluja yritysasiakkailleen

  Pohjoisruotsalainen energiayhtiö Jämtkraft ja EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuus- ja energianhallintaratkaisujen palveluntarjoajista, aloittavat yhteisen pilottiprojektin.

 • Hyvinkään kaupungin tavoitteena on säästää 7,5% energiaa vuoteen 2025 mennessä

  Hyvinkään kaupungin tavoitteena on säästää 7,5 prosenttia energiaa vuoteen 2025 mennessä.

 • Pilvipalvelulle API on elinehto

  Aiheena Data API aiheuttaa paljon keskustelua ja nousee pinnalle etenkin puhuttaessa pilvipohjaisista alustaratkaisuista.

 • Hiilineutraalisuus on elinehtomme

  UNDP:n kaikkien aikojen suurin 1,2 miljoonan ihmisen ilmastonmuutosta koskeva julkisen mielipiteen tutkimus antaa kattavan kuvan, miten ihmiset ajattelevat ilmastonmuutoksesta ja ilmastotoimista.

 • EnerKeyn Tuotepäällikön Blogisarja: EnerKey API ja uusi Push-toiminto

  EnerKeylle data on kivijalka, jonka päälle kaikki palvelumme rakentuvat. EnerKeyssä on jo tällä hetkellä integraatioita yli 80 järjestelmään, mutta yhä tulee vastaan järjestelmiä, joille ei ole valmista rajapintaa olemassa.

 • EnerKey saa uuden omistajan vauhdittamaan kansainvälistä kasvua

  EnerKey on rakentanut dataan ja älykkääseen teknologiaan pohjautuvan palvelun ...

 • EnerKey ja norjalainen Lyse solmivat kumppanuussopimuksen – digitaalisia vastuullisuuden ja energianhallinnan palveluja Lysen yritysasiakkaille ja julkisen sektorin tarpeisiin

  Norjalainen teollisuus- ja energiayhtiö Lyse sekä Pohjoismaiden johtava älykkäiden vastuullisuuden ja energianhallinnan SaaS-palveluiden tuottaja EnerKey ovat solmineet kumppanuussopimuksen.

 • Energiatehokkuus on kiertotaloutta

  Kiertotalous on sana, jota on nykyään mahdotonta välttyä kuulemasta, keskustellaan sitten jätehuollosta, liikenteestä tai kansantaloudesta. Mitä kaikkea kiertotalous sitten pitää sisällään?

 • Kestävällä sijoittamisella vastuullinen tulevaisuus?

  Kansainvälinen energiajärjestö IEA julkaisi joulukuussa 2020 laajan raportin energiatehokkuuteen liittyen (https://www.iea.org/reports/energy-efficiency-2020).

 • Oulun Energian asiakkaille markkinoiden parhaat työkalut hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi

  Oulun Energia on kestävän kehityksen ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisen tueksi solminut kumppanuuden Pohjoismaiden johtavan vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalujen palveluntarjoajan EnerKeyn kanssa.

 • S-Pankki Kiinteistöt käy päästöjen kimppuun tekoälyn avulla

  S-Pankki Kiinteistöt siirtyy hyödyntämään tekoälyä kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa.

 • Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey yhteistyöhön – helppoutta huoneistokohtaiseen vesilaskutukseen

  Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey tarjoavat yhteistyössä asuinkiinteistösektorille vaivattoman palvelukokonaisuuden, joka mahdollistaa kulutukseen perustuvan vesilaskutuksen yhdistäen markkinoiden johtavien toimijoiden palvelut.

 • Innostaako energia-alaa innovaatio?

  Muutoksen tuulet puhaltavat energia-alalla. Nykyisten ilmastotavoitteiden myötä energia-ala kehittyy kovaa vauhtia ja uusia tuotteita sekä palveluita saapuu markkinoille koko ajan.

 • Ines Heating – Mitä lämmitysenergia tunnustaa?

  EnerKeyn älykkyysominaisuus Ines suoritti analyysin ilmanvaihdosta. Tämä oli ensimmäinen käyttötapaus, kun laitoimme datan aidosti työskentelemään puolestamme

 • Vähähiilinen blogisarja: Vastuullisuusjohtamisesta menestyksen avaintekijä

  Kiinnostus vastuullisuudesta ja vastuullisuusjohtamisesta on noussut pintaan viime aikoina. Mutta mitä vastuullisuus on ja mitä on vastuullisuusjohtaminen?

 • Vähähiilinen blogisarja: Kannattavaa kasvua vastuullisuudella

  Neliosaisessa blogisarjassamme EnerKey ja Lumme Energia yhdessä tytäryhtiönsä Solarigon kanssa käsittelevät askel askeleelta vastuulliseen liiketoimintaan ja vähähiiliseen kiinteistöjen energiakäyttöön liittyviä lainalaisuuksia.

Ota yhteyttä

Haluaisitko tietää lisää tuotteistamme ja palveluistamme? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kerro yrityksesi tarpeista ja miten voisimme olla avuksi.

Soita meille numeroon +358 20 799 2101 tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Vice President

Jaakko Huhta

Sales Process Lead

Taimi Rovanen