landscape forest and water
16. syyskuuta 2021

Jämtkraft pilotoi EnerKeyn digitaalisia vastuullisuuden ja energianhallinnan palveluja yritysasiakkailleen

Pohjoisruotsalainen energiayhtiö Jämtkraft ja EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuus- ja energianhallintaratkaisujen palveluntarjoajista, aloittavat yhteisen pilottiprojektin. Tavoitteena on tarjota Jämtkraftin yritysasiakkaille uusia digitaalisia ratkaisuja kiinteistöjen energiankäytön ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Jämtkraft on tuottanut uusiutuvaa energiaa aina perustamisvuodestaan 1889 lähtien. Jo tuolloin vuonna 1889 Jämtkraft oli aikansa edelläkävijä toimittaessaan sähköä ensimmäisiin sähköisiin katuvaloihin. Nykyään Jämtkraft pyrkii olemaan edelläkävijä hiilineutraalin sähkön ja kaukolämmön toimittamisessa. Jämtkraftin tavoitteena on olla mukana saavuttamassa ilmastoneutraalia ja vastuullista yhteiskuntaa uusiutuvan energian avulla. Yritysasiakkaitaan Jämtkraft haluaa tukea vastuullisen tulevaisuuden rakentamisessa uusien digitaalisten palveluiden avulla.

”On erittäin mielenkiintoista päästä kokeilemaan EnerKeytä. Etsimme järjestelmää, joka auttaa asiakkaitamme parantamaan kiinteistöjensä energiatehokkuutta. Näin voimme yhdessä edistää vastuullisuutta niin ympäristön kuin taloudenkin näkökulmasta”, kertoo Jämtkraftin Erik Fröberg.


EnerKeyn tavoitteena on toimia energiayhtiöiden kumppanina ja tukea heitä yritysasiakkaiden tulevaisuuden palveluiden kehittämisessä

Vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalujen kysyntä on Pohjoismaissa suurta ja kasvaa jatkuvasti. EnerKeyn Powered by EnerKey -alustaratkaisun avulla energiayhtiöt voivat tarjota asiakkailleen markkinoiden edistyneimmät ja johtavat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalut energiayhtiön omalla brändi-ilmeellä varustettuna. EnerKeyn tavoitteena on auttaa yrityksiä pienentämään ympäristövaikutuksiaan ja saavuttamaan asetetut hiilineutraaliustavoitteet.

Kansainvälisen energiajärjestön, IEA:n (International Energy Agency), vastuullisen tulevaisuuden skenaariossa energiatehokkuuden parantaminen tulee olemaan ratkaisu 40% globaaleista hiilidioksidipäästöistä. Kaksi kolmasosaa tästä hurjan suuresta säästöpotentiaalista on rakennuksissa, loput teollisuudessa ja liikenteessä. Energiatehokkuuden parantaminen on välttämätöntä ilmastoneutraalisuuden saavuttamiseksi.

”Olemme käyneet keskusteluja Jämtkraftin kanssa jo pidemmän aikaa ja on hienoa, että Jämtkraft valitsi meidät ja meidän Powered by EnerKey -alustamme pilottiprojektiinsa”, kommentoi EnerKeyn Peter Sjölund.


Lisätietoja:

Jämtkraft, Erik Fröberg, erik.froberg@jamtkraft.se , +46 63 14 93 72
EnerKey, Peter Sjölund, peter.sjolund@enerkey.com, +46 70 883 55 50


EnerKey

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on yksi Pohjoismaiden johtavista pilvipohjaisista resurssitiedon, energiankulutuksen ja vastuullisuuden hallinnan SaaS-palveluista. Palvelulla on ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. EnerKey SEMS on yli 1500 asiakkaan käytössä ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä.

EnerKey on osa EG A/S -konsernia. EG:n toimittamat vertikaaliset ohjelmistoratkaisut auttavat asiakkaita kasvattamaan liiketoimintaansa. EG työllistää yli 1500 henkilöä, joista suurin osa työskentelee Pohjoismaissa sekä yhteisessä kehitysyksikössä Puolassa. EG kehittää, toimittaa ja palvelee ohjelmistoillaan yli 21 000 asiakasta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Lue lisää aiheesta EnerKey
Lue lisää aiheesta EG A/S