Landscape trees and water
25. tammikuuta 2022

EG EnerKey ja AFS Energy yhteistyöhön – yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille työkaluja hiilineutraaliuden saavuttamiseksi

Kirjoittanut Iiro Kuntsi, Senior Manager, Product Development

EG EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuuden ja energianhallinnan SaaS-palveluntarjoajista, ja uusiutuvan energian hyödykemarkkinoihin keskittynyt johtava toimija AFS Energy aloittavat yhteistyön, jonka päämääränä on auttaa yritysasiakkaita sekä julkisen sektorin toimijoita saavuttamaan hiilineutraalisuustavoitteet vapaaehtoisten päästökompensaatioiden avulla. Lisäksi yhteistyössä AFS Energy pilotoi EG EnerKeyn pilvipohjaista vastuullisuuden ja energianhallinnan alustaratkaisua Powered by EG EnerKeytä omien loppuasiakkaidensa tarpeisiin.

Vastuullisen energiankäytön ja energiatehokkuustoimien jälkeen jää jäljelle aina tietty osa hiilidioksidipäästöistä kompensoitavaksi, jos tavoitteena on toiminnan hiilineutraalius. Fossiilisten polttoaineiden käyttö synnyttää suurimman osan ilmakehään vapautuvista hiilidioksidipäästöistä. Hiilidioksidipäästöjä voidaan välttää tai kompensoida vastuullisilla hiilineutraaleilla hankkeilla, joiden päästökompensaatiosertifikaatteja hankkimalla yritykset ja julkisen sektorin organisaatiot voivat tasapainottaa omia päästöjään.

”Organisaatiot ovat hyvin eri kehitysvaiheissa hiilineutraaliuden suhteen. Jotkut eivät vielä ole edes heränneet tähän asiaan ja toiset ovat jo edelläkävijöitä. Monet ovat jotain siltä väliltä. Kumppanuus AFS Energyn kanssa tuo lisää työkaluja eri organisaatioille hiilineutraaliuden saavuttamiseksi pitkällä aikavälillä”, kommentoi EG EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta.

Vuodesta 2012 lähtien AFS Energy on ollut uusiutuvan energian hyödykemarkkinoihin keskittynyt johtava toimija, joka arvostaa pitkäaikaisia asiakas​​suhteita ja auttaa organisaatioita niiden kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Vapaaehtoisen päästökompensointiyhteistyön lisäksi AFS Energy aloittaa pilotoimaan loppuasiakkailleen EG EnerKeyn vastuullisuuden ja energianhallinnan pilvipohjaisia työkaluja.

”Olemme innoissamme kumppanuudesta EG EnerKeyn kanssa, tuottaen lisäarvoa organisaatioille ympäri maailmaa kestävän kehityksen tavoitteidensa saavuttamisessa. Eri organisaatiot ovat eri vaiheissa kestävän kehityksen päämäärissään ja tavoitteissaan. EG EnerKeyn asiantuntemuksen yhdistäminen AFS Energyn tuotevalikoimaan ja markkinatuntemukseen vaikuttaa luonnolliselta askeleelta oikeaan suuntaan takaamaan luotettavat ratkaisut nykyisille ja tuleville asiakkaillemme”, sanoo Bawe Salehi AFS Energystä.


Lisätietoja:

AFS Energy, Bawe Salehi, +31 20 522 0257, b.salehi@afsgroup.nl

EG EnerKey, Jaakko Huhta, +358 400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com


AFS Energy:

AFS Energy on uusiutuvan energian hyödykemarkkinoihin keskittynyt johtava toimija vuodesta 2012 lähtien. Osana AFS Groupia, me arvostamme pitkiä asiakassuhteita ja auttamme organisaatioita niiden kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Uudet määräykset ja lakien vaatimustenmukaisuus voivat vaikuttaa yrityksen yhteiskuntavastuun prosesseihin tai optimaaliseen tuotteiden markkinointiin. Ennakoivan yhteistyön ja kansainvälisten asiantuntijoidemme avulla autamme sinua ymmärtämään, miten uusiutuvan energian hyödykemarkkinat toimivat ja miten voit hyötyä niistä täysimääräisesti. Tarjoamme sinulle pääsyn markkinoille, uusimmat tuotteet ja markkinapäivitykset, oikeissa säännösten ja vaatimustenmukaisuuden viitekehyksissä.

https://www.afsenergy.nl/


EG EnerKey & EG:

EG EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on yksi Pohjoismaiden johtavista pilvipohjaisista resurssitiedon, energiankulutuksen ja vastuullisuuden hallinnan SaaS-palveluista. Palvelulla on ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. EG EnerKey SaaS -palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu.

EG EnerKey SEMS on yli 1500 asiakkaan käytössä ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä. Powered by EG EnerKey -alustaratkaisulla energiayhtiöt ja SaaS-palveluntarjoajat voivat tarjota asiakkailleen markkinoiden johtavat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalut omalla brändillä ja ulkoasulla varustettuna. Lue lisää https://eg.fi/it/eg-enerkey/

EG EnerKeyn omistaa tanskalainen EG A/S. EG on markkinoiden johtava, toimialakohtaisten standardoitujen ohjelmistojen toimittaja sekä yksityisellä että julkisella sektorilla Pohjoismaissa. EG:n SaaS-palveluita kehittävät asiantuntijat, joilla on vahva alan tuntemus, tukien näin liiketoiminnan kannalta kriittisiä ja hallinnollisia prosesseja. EG työllistää yli 1500 henkilöä pääasiassa Pohjoismaissa, vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia Tanskan kruunua. Lue lisää osoitteesta https://global.eg.dk/about-eg/.