landscape forest and water
17. helmikuuta 2021

S-Pankki Kiinteistöt käy päästöjen kimppuun tekoälyn avulla

S-Pankki Kiinteistöt siirtyy hyödyntämään tekoälyä kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa. Tekoälyn hyödyntäminen syventää entisestään S-Pankki Kiinteistöjen ja EnerKeyn välistä yhteistyötä.

S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö, joka tuottaa kiinteistösalkun johtamis- ja hallinnointipalvelut vakuutuskonserni Fennialle ja S-Pankin hallinnoimille rahastoille. Aiemmin Fennia Kiinteistöt -nimellä toiminut yhtiö siirtyi yrityskaupalla osaksi S-Pankkia elokuussa 2020.

S-Pankki Kiinteistöt on tehnyt yhteistyötä energiatehokkuuden ja vastuullisuuden asiantuntijayhtiö EnerKeyn kanssa vuodesta 2019 lähtien.

”Yhteistyö on vastannut odotuksiamme. Kiinteistöjen etämittaroinnilla, kulutuslukemien ja poikkeamien analysoinnilla, raportoinnilla ja aktiivisella tekemisellä olemme saaneet säästettyä kohteissamme normeerattua kokonaisenergiaa 7,7 % suhteessa vuoden 2019 vertailukelpoiseen kiinteistökantaan”, sanoo S-Pankki Kiinteistöjen ylläpitopäällikkö Aki Paavola.

Tämä tarkoittaa kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjen vähentymistä 901 CO2-tonnilla.

”Käytännön esimerkkinä hiilidioksidipäästöjen vähennys vastaa Hanko–Ivalo-välin ajamista noin 5 990 kertaa keskimääräisellä henkilöautolla*”, Paavola sanoo.

S-Pankki Kiinteistöjen ja EnerKeyn vuonna 2019 alkaneen yhteistyön tavoitteena oli koota kaikki kiinteistöjen energiatieto ja energiajohtaminen yhteen nykyaikaiseen ja älykkääseen alustaratkaisuun. Nyt yhteistyö syventyy entisestään, ja jatkossa kiinteistöjen vastuullisuuden ja energianhallinnan johtamisessa hyödynnetään tekoälyä.

”Olemme ottaneet käyttöömme EnerKeyn tekoälyyn pohjautuvan Ines-palvelun. Näin hyödynnämme ensimmäisten joukossa tekoälyä kiinteistöjen säästöpotentiaalien löytämisessä, jopa globaalilla mittakaavalla tarkasteltuna”, Paavola sanoo.

”Ines on EnerKeyn SaaS-palvelun sisään rakennettu älykkyys, joka löytää energiansäästöpotentiaalit S-Pankki Kiinteistöille automaattisesti auttaen samalla vähentämään kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Tekoäly osaa väsymättömästi kaivaa kulutusdatasta esiin potentiaalisia energian ja päästöjen säästökohteita kiinteistöjen ilmanvaihdosta, lämmityksestä ja muusta kulutuksesta”, kommentoi EnerKeyllä Ines-tekoälyn kehityksestä vastaava Juho Linsuri.


Lisätietoja:

Aki Paavola, aki.paavola@fim.com, 358 40 505 6572
Juho Linsuri, juho.linsuri@enerkey.com, +358 40 631 3908


S-Pankki Kiinteistöt

S-Pankki Kiinteistöt on kiinteistöjohtamispalveluihin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa palveluitaan sijoittajille, kiinteistönomistajille ja vuokralaisille. Kiinteistösalkkujen hallinnoinnin, kiinteistöjohtamisen palveluiden ja kiinteistökehityksen lisäksi yhtiö keskittyy yhteissijoitushankkeiden (Joint Ventures) toteuttamiseen ja hallinnointiin.
S-Pankki Kiinteistöt on osa S-Pankki-konsernia.

www.s-pankki.fi
www.fim.com


EnerKey

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on Pohjoismaiden johtava, ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifioitu, pilvipohjainen energiatiedon ja -prosessien hallinnan SaaS-palvelu. EnerKey SaaS-palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu. EnerKeyn älykkyysominaisuus Ines löytää automaattisesti säästöpotentiaalit kiinteistöjen kulutusdatasta.
EnerKeytä käyttää yli 1000 asiakastamme, ja sillä hallitaan yli 100 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 15 000 kiinteistössä. EnerKeyn saat myös organisaatiosi omalla logolla ja ulkoasulla brändättynä asiakkaidesi käyttöön Powered by EnerKey -alustaratkaisuna.

Lue lisää aiheesta EnerKey


*Hiilidioksidipäästöt WLPT-arvioina 2020 ensirekisteröityjen henkilöautojen osalta 122,6g/km, -901 tCO2 vastaten 7 349 103 km matkaa. Hanko–Ivalo-välimatka 1 227 km (Fonecta.fi karttapalvelu).