The city of Hyvinkää aims to save 7,5% energy consumption by 2025
19. elokuuta 2021

Hyvinkään kaupungin tavoitteena on säästää 7,5% energiaa vuoteen 2025 mennessä

Hyvinkään kaupungin tavoitteena on säästää 7,5 prosenttia energiaa vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi Hyvinkää on osana Hinku-kuntia, joiden tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Hyvinkään kaupunki tekee määrätietoisesti töitä saavuttaakseen asetetut tavoitteet, kaupungin energiansäästötyöryhmän seuraten energiankulutusta EnerKeyn palveluita käyttäen.

”EnerKeyn kautta saamme seurattua energiankulutusta ja erittäin hyvät raportit, jotka viedään myös kaupunginvaltuustolle saakka. Omaamme valtavan määrän kiinteistöjä, yli toistasataa. Kiinteistökannan kulutusraportointi on tärkeää, sillä muuten emme pääsisi käsiksi mahdollisiin kulutuspoikkeamiin. Raporttien kautta on helppoa löytää poikkeamat ja sitä kautta säästää merkittäviä määriä energiaa,” kertoo Hyvinkään kaupungin toimialajohtaja Marko Hytönen.

”EnerKeyn SaaS-palvelu on reaaliaikaista energiakulutuksen seurantaa. Sen kautta saamme päivittäin reaaliaikaista dataa, jonka avulla pystymme ohjaamaan toimintaa. Esimerkiksi, jos jossain kiinteistössämme ilmanvaihtokoneen säädöt ovat jostain syystä pielessä, se näkyy korkeampana energiankulutuksena ja pääsemme puuttumaan ongelmaan heti. Näin vältämme ylimääräiset kulut, meidän Hyvinkään energiansäästötyöryhmälle tämä on ensiarvoisen tärkeää ja osoittautunut toimivan erinomaisesti. Meillä täytyy olla tietoa, millä viedä asioita eteenpäin. Tähän käyttötarkoitukseen EnerKeyn raportointi on osoittautunut erittäin tärkeäksi”, Hytönen jatkaa.