Landscape trees and water
07. kesäkuuta 2021

EnerKeyn Tuotepäällikön Blogisarja: EnerKey API ja uusi Push-toiminto

BLOGI

Kirjoittanut Juho Linsuri, Business Product Analyst

EnerKeylle data on kivijalka, jonka päälle kaikki palvelumme rakentuvat. EnerKeyssä on jo tällä hetkellä integraatioita yli 80 järjestelmään, mutta yhä tulee vastaan järjestelmiä, joille ei ole valmista rajapintaa olemassa. Tätä varten olemme kehittäneet edelleen EnerKey API -rajapintaa, jonka avulla EnerKey SaaSiin voi viedä ja tallentaa dataa mistä tahansa järjestelmästä standardiformaatissa.

Datan lähteitä on niin paljon, että on haastavaa tehdä integraatioita jokaiseen mahdolliseen järjestelmään. Standardoidun käyttöliittymämme avulla asiakkaamme voivat yhdistää erilaisia tietolähteitä, mikä lisää energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen vaikutusten näkyvyyttä.

EnerKey APIn käyttötapauksia ovat esimerkiksi erilaiset aurinkosähköjärjestelmät ja sähköautojen latausjärjestelmät, joissa energiankulutustieto on jo olemassa, mutta valmista rajapintaa ei ole. Vastaavanlainen data on nyt pienellä vaivalla siirrettävissä EnerKeyhin yhdessä muun kulutusdatan kanssa analysoitavaksi sekä käytettäväksi osana kattavampaa ja vastuullisempaa energiajohtamista. Lisäksi tuomme asiakkaidemme avuksi kumppanin, joka voi muuttaa EnerKeyhin tuotavan datan asiakkaidemme puolesta standardiformaattiin, mikäli omassa organisaatiossa ei ole valmista resurssia datalle tarvittavaa muutosta varten.

Oleellisinta EnerKeyn käyttötarkoitukseen on kiinteistöjen kulutusdata, mutta erilaista dataa pilveen lähettävää teknologiaa maailmassa riittää laidasta laitaan. Jopa hammasharjani kykenee tallentamaan hampaiden harjaustietoni pilveen matkapuhelimeni kautta. Käytännössä olisi siis mahdollista muuttaa hampaiden harjausaikani standardimuotoon, sisältäen aikaleiman ja arvon, ja lähettää ne EnerKeylle. Tällöin olisi mahdollista tarkastella hampaiden harjausaikoja rinnakkain taloni energiankulutustietojen kanssa. Hampaiden harjausajalle EnerKeyssä ei tosin ole vielä olemassa omaa energialajia, mutta jos innostuit ajatuksesta, voit sen halutessasi tallentaa ”vapaa” energialajin kohdalle. Tätä mahdollisuutta en tosin itse ole vielä hyödyntänyt.

Mikäli kiinnostuit uudistuneen EnerKey APIn mahdollisuuksista, ota rohkeasti yhteyttä EnerKey-asiakasvastaavaasi, verkkosivujen yhteydenottolomakkeella tai allekirjoittaneeseen sähköpostitse juho.linsuri@enerkey.com.