landskab-closeup2
09. maaliskuuta 2021

Kestävällä sijoittamisella vastuullinen tulevaisuus?

BLOGI

Kirjoittanut Jaakko Huhta, Vice President, Sales and Business Development

Neliosaisessa blogisarjassamme EnerKey ja Lumme Energia yhdessä tytäryhtiönsä Solarigon kanssa käsittelevät askel askeleelta vastuulliseen liiketoimintaan ja vähähiiliseen kiinteistöjen energiakäyttöön liittyviä lainalaisuuksia. Sarjan neljännen blogikirjoituksen on kirjoittanut EnerKeyn Jaakko Huhta, Vice President, Sales and Business Development.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA julkaisi joulukuussa 2020 laajan raportin energiatehokkuuteen liittyen (https://www.iea.org/reports/energy-efficiency-2020). Raportti on mielenkiintoinen, kuin myös ajatuksia herättävä. Energiatehokkuus on globaalisti yksi merkittävimmistä realistisista keinoista saavuttaa globaalisti vastuullinen tulevaisuus. Energiatehokkuus tulee IEA:n vastuullisen tulevaisuuden skenaariossa ratkaisemaan 40% globaalista CO2 päästöistä, tästä järkyttävän suuresta säästöpotentiaalista kaksi kolmannesta on rakennuksissa, loput teollisuudessa ja liikenteessä.

IEA:n mukaan lähitulevaisuudessa on mahdollista luoda 1,8 – 4 miljoonaa työpaikkaa globaalisti energiatehokkuuden ympärille ratkaistessamme ihmiskunnan tähänastisesti suurinta uhkaa (ongelmaa). Jälkimmäinen luku arvioidaan tapahtuvaksi, mikäli IEA:n Sustainable Recovery Plan toteutetaan. Suunnitelmassa yritykset ja julkinen sektori investoivat tehostetusti energiatehokkuuteen lähivuosina.

Lue Jaakko Huhdan vierasblogi kokonaisuudessaan Lumme Energian blogista.