landskab-closeup1
03. joulukuuta 2021

Sähkön kysyntäjoustoratkaisu saataville EG EnerKeyn asiakkaille yhteistyössä Fuseboxin kanssa

BLOGI

Kirjoittanut Hanna Takkunen, Digital Marketing Specialist

Virolainen startup-yritys Fusebox ja EG EnerKey ovat solmineet yhteistyön, joka tuo sähkön kysyntäjoustoratkaisun EG EnerKeyn asiakkaiden saataville. Täysin automatisoitu ratkaisu säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjen määrää sekä auttaa yrityksiä antamaan panoksensa vihreämmän, vastuullisemman ympäristön saavuttamiseen.

Fusebox Virtual Power Plant tarjoaa ratkaisun sähkön tarjonnan ja kysynnän tasapainoa koskeviin ongelmiin. Kysyntäjoustolla tarkoitetaan muutosta sähkönkäytössä vastaamaan paremmin sähköverkon tilannetta. Sähkönkäytön säätäminen kysyntäjouston avulla on myös yhteiskunnallisesti edullisempi ja puhtaampi ratkaisu, kuin mitä sähkönkäytön lisääminen fossiilisten polttoaineiden avulla olisi.

Kun sähkönkäyttö lisääntyy ja ylittää sähköntuotannon, tuotannon lisäämisen sijaan on ratkaisuna vähentää kulutusta Fuseboxin alustaan kytkettyjen sähkönkäyttäjien avulla. Vastaavasti, kun energiaa on saatavilla yli tarpeen, sähkönkäyttöä voidaan lisätä.

Fuseboxin ratkaisun avulla sähkön kysyntäjoustoa on mahdollista hyödyntää helpommin kuin koskaan. Fusebox yhdistää älykkäät kiinteistöt energiamarkkinoiden kanssa, tuottaen kiinteistöjen omistajille arvoa ilman, että rakennusten toiminta häiriintyy.

Fuseboxin toimitusjohtaja Tarvo Õng kertoo, että he ovat iloisia päästessään tekemään yhteistyötä EG EnerKeyn kanssa: ”Yhteistyö EG EnerKeyn kanssa tarjoaa loistavan mahdollisuuden esitellä kysyntäjoustopalveluamme useille uusille yrityksille. EG EnerKeyn asiakkaat ovat ympäristötietoisia ja vastuullisia kiinteistönomistajia, jotka ottavat myös kustannukset huomioon. EG EnerKeyn avulla saamme palvelumme niiden kiinteistönomistajien käyttöön, jotka sopivat parhaiten tarjottavaksi Fingridille säätösähkömarkkinoiden reserviin. Tällaisille asiakkaille Fuseboxin alusta on helpoin ratkaisu kustannusten pienentämiseksi ja tuottojen saamiseksi, samalla edesauttaen sähköverkon kehittymistä tehokkaammaksi ja hiilineutraalimmaksi.”

”Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme. Yhteistyö Fuseboxin kanssa on iso askel meille, sillä se avaa oven EG EnerKeyn asiakkaille sähkön kysyntäjouston markkinoille, tarjoten uusia mahdollisuuksia energiansäästöön ja päästöjen vähentämiseen. Tämä merkitsee myös uutta aluevaltausta EG EnerKeyn Ines-älykkyysominaisuudelle, käyttötapausten laajetessa ensimmäistä kertaa kysyntäjouston puolelle”, toteaa Iiro Kuntsi EG EnerKeyn tuotekehityksestä.

Fusebox Virtual Power Plant -ratkaisu tulee EG EnerKeyn asiakkaiden saataville vuoden 2022 alkupuolella.

Lisätietoja:

Fusebox, Kristian Lahtinen, Kristian.lahtinen@fusebox.energy, +358403669677
EG EnerKey, Iiro Kuntsi, iiro.kuntsi@enerkey.com, +358406578359

Fusebox

Fuseboxin kehittämä alusta yhdistää älykkäät rakennukset ja energiamarkkinat mahdollistaen asiakkaille tuottojen saamisen, energiakuluissa säästämisen ja CO2-päästöjen vähentämiseen osallistumisen. Fuseboxin ratkaisu hyödyntää rakennusten inertia saaden aikaan tuottoja kiinteistön omistajille ilman että liiketoiminta häiriintyy. Fusebox kauppaa inertiapohjaista sähkönjoustoa energiamarkkinoille, jotka maksavat joustavuudesta.

Fusebox on Baltian maiden ainoa sähkön kysyntäjoustopalveluiden tarjoaja, joka palvelee Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Brasiliassa. Yritys perustettiin vuonna 2014 ja sen pääkonttori sijaitsee Tallinnassa, Virossa. Fuseboxin alustaan luottavat mm. Siemens, Stora Enso, Technopolis ja EG EnerKey.

Lue lisää: www.fusebox.energy

EG EnerKey:

EG EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on yksi Pohjoismaiden johtavista pilvipohjaisista resurssitiedon, energiankulutuksen ja vastuullisuuden hallinnan SaaS-palveluista. Palvelulla on ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. EG EnerKey SaaS -palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu.

EG EnerKey SEMS on yli 1500 asiakkaan käytössä ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä. Powered by EG EnerKey -alustaratkaisulla energiayhtiöt ja SaaS-palveluntarjoajat voivat tarjota asiakkailleen markkinoiden johtavat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalut omalla brändillä ja ulkoasulla varustettuna. 

EG EnerKeyn omistaa tanskalainen EG A/S. EG on markkinoiden johtava, toimialakohtaisten standardoitujen ohjelmistojen toimittaja sekä yksityisellä että julkisella sektorilla Pohjoismaissa. EG:n SaaS-palveluita kehittävät asiantuntijat, joilla on vahva alan tuntemus, tukien näin liiketoiminnan kannalta kriittisiä ja hallinnollisia prosesseja. EG työllistää yli 1500 henkilöä pääasiassa Pohjoismaissa, vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia Tanskan kruunua. Lue lisää osoitteesta global.eg.dk/about-eg/.