Visma Tampuuri, Kamstrup and EnerKey
11. helmikuuta 2021

Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey yhteistyöhön – helppoutta huoneistokohtaiseen vesilaskutukseen

Visma Tampuuri, Kamstrup ja EnerKey tarjoavat yhteistyössä asuinkiinteistösektorille vaivattoman palvelukokonaisuuden, joka mahdollistaa kulutukseen perustuvan vesilaskutuksen yhdistäen markkinoiden johtavien toimijoiden palvelut. Yhteistyön tavoitteena on muodostaa palvelukokonaisuudesta johtava standardiratkaisu Suomen markkinoille. Myös palvelukokonaisuuden kansainvälisiä laajenemismahdollisuuksia tutkitaan aktiivisesti.

Vuonna 2018 voimaan tulleen EU-direktiivin mukaan taloyhtiöiden vesilaskutuksen tulee perustua asuntokohtaisen kulutuksen mittaamiseen. Asuntokohtainen laskutus pohjautuu sekä käytettyyn veteen että sen lämmittämiseen käytettyyn energiaan. Tiedot veden- ja energiankulutuksista on myös toimitettava asukkaalle.

Suomessa eduskunta hyväksyi EU:n energiatehokkuusdirektiiviin pohjautuvan lain marraskuussa 2020. Suurin muutos laissa on se, että jatkossa huoneistokohtaisia vesimittareita on pakko käyttää laskuttamisen perusteena. Vesimittareiden asentaminen tuli pakolliseksi jo aiemmin, uudisrakennuksiin vuonna 2011 ja linjasaneerattaviin taloyhtiöihin 2013.

“Lakiuudistus tarkoittaa monille asiakkaillemme nykyisten toimintatapojen muuttamista. Haluamme olla muutoksessa asiakkaidemme tukena ja tehdä veden laskutuksesta jatkossakin helppoa ja mutkatonta. Yhteiskumppanuus EnerKeyn ja Kamstrupin kanssa mahdollistaa tämän parhaalla mahdollisella tavalla.”, toteaa Visma Tampuurin kumppanuuspäällikkö Erkki Ahonen.

Yhteistyö muodostuu kolmesta eri osa-alueesta, jotka on paketoitu asiakkaille yhteen saumattomasti. Kamstrup suunnittelee ja toteuttaa tarvittavat vedenluentaan tarvittavat mittausratkaisut, luentajärjestelmät ja kulutusdatan keruun. EnerKey tuottaa alustaratkaisun energianhallintaan, datan visualisointiin ja kulutushälytyksiin. Palvelut tarjotaan loppuasiakkaalle Visma Tampuurin kokonaisvaltaisen kiinteistönhallinnan kautta, johon kuuluvat vuokralaishallinnan ja veden vuokralaislaskutuksen palvelut.

”Uutta EU-regulaatiota ollaan implementoimassa kansallisiin lainsäädäntöihin, tavoitteena parantaa kuluttajien vaikutusmahdollisuuksia energian ja veden vastuulliseen käyttöön. Vain mitä mittaat, voit johtaa, ja euromääräiset kustannukset toimivat hyvänä konsulttina vastuullisessa resurssien kulutuksessa. Yhteistyössä suunniteltu ja toteutettu palvelukokonaisuus on helppo avaimet käteen -ratkaisu edelläkävijöiden tarpeisiin”, toteaa EnerKeyn Jaakko Huhta, Vice President, Sales and Business Development.


Lisätietoja:

Visma Tampuuri Oy, Erkki Ahonen, +358 40 746 3263, erkki.ahonen@visma.com

Kamstrup A/S Finland filial, Olli Torikka, +358 40 900 2108, oto@kamstrup.fi

EnerKey Oy, Jaakko Huhta, tel. +358 400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com


Visma Tampuuri

Visma Tampuuri on kiinteistöalan kotimainen ohjelmistoasiantuntija. Kehitämme Tampuuri-ohjelmistoa ja autamme asiakkaitamme digitalisoimaan kiinteistönhallinnan prosessit. Tampuuri on kiinteistötietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja sitä käytetään yli miljoonan asunnon sekä yli 100 000 rakennuksen hallinnoimiseen. Yli kaksi miljoonaa suomalaista asuu, työskentelee tai harrastaa Tampuurilla hallinnoidussa kiinteistössä. Visma Tampuurin taustalla on pohjoismainen ohjelmistotalo Visma. Suomessa Vismalla on yli 100 000 asiakasta, joita palvelee jo 1400 asiantuntijaa.

Lue lisää aiheesta Visma Tampuuri


Kamstrup

Kamstrup on maailman johtava älykkäiden energia- ja vesimittauksen järjestelmäratkaisujen valmistaja.

Pyrimme jatkuvasti kehittämään energia-alalle valoisampaa tulevaisuutta johtavan asemamme, asiantuntemuksemme ja kumppaniemme avulla. Näin ajamme kaikkien asiakkaidemme etua ja tuotamme kestävää arvoa heidän yhteisöilleen.

Lue lisää aiheesta Kamstrup


EnerKey

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on Pohjoismaiden johtava, ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifioitu, pilvipohjainen energiatiedon ja -prosessien hallinnan SaaS-palvelu. EnerKey SaaS-palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu. EnerKeyn älykkyysominaisuus Ines löytää automaattisesti säästöpotentiaalit kiinteistöjen kulutusdatasta.

EnerKeytä käyttää yli 1000 asiakastamme ja sillä hallitaan yli 100 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 15 000 kiinteistössä. EnerKeyn saat myös organisaatiosi omalla logolla ja ulkoasulla brändättynä asiakkaidesi käyttöön Powered by EnerKey -alustaratkaisuna.

Lue lisää aiheesta EnerKey