land scape lake
17. toukokuuta 2021

EnerKey ja norjalainen Lyse solmivat kumppanuussopimuksen – digitaalisia vastuullisuuden ja energianhallinnan palveluja Lysen yritysasiakkaille ja julkisen sektorin tarpeisiin

Norjalainen teollisuus- ja energiayhtiö Lyse sekä Pohjoismaiden johtava älykkäiden vastuullisuuden ja energianhallinnan SaaS-palveluiden tuottaja EnerKey ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Onnistuneen pilottivaiheen jälkeen Lyse lanseeraa pian huippuluokan vastuullisuuden ja energianhallinnan palvelut yritysasiakkailleen sekä julkisen sektorin saataville.

Vastuullisuuden arvostus kasvaa yhteiskunnassa voimakkaasti. Energianhallinnan vastuullisuutta ohjataan usein sääntelyllä, mutta sitä edistävät omatoimisesti myös yritykset, kiinteistönomistajat ja muut sidosryhmät. Vastuullisuus on monille yrityksille liiketoimintastrategian kulmakivi, jota myös sidosryhmät ja loppuasiakkaat edellyttävät.

EnerKey tarjoaa kiinteistönomistajille tehokkaan ratkaisun energiankulutuksen vähentämiseen ja siten myös ympäristövaikutusten pienentämiseen. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n vastuullisen tulevaisuuden skenaarion mukaan energiatehokkuus tulee ratkaisemaan 40 % maailman hiilidioksidipäästöistä. Kaksi kolmasosaa tästä valtavasta säästöpotentiaalista on kiinteistöissä, loput teollisuudessa ja liikenteessä.

Lysen strategiassa on viisi pääaluetta: uusiutuvat energianlähteet, kaukolämpö ja biokaasu, sähköverkko, kuitu ja teknologia. Strategiansa osana Lysen tavoitteena on tarjota loppuasiakkailleen houkutteleva ja kilpailukykyinen palveluvalikoima. Asema infrastruktuurin ja teknologian risteyksessä on Lyselle optimaalinen tulevaisuuden palveluiden kehittämistä ajatellen.

Powered by EnerKey -alustaratkaisun avulla Lyse voi tarjota loppuasiakkailleen uusia arvoa lisääviä energianhallinnan, energiatehokkuuden ja vastuullisuuden palveluita. EnerKeyn sopimuspalveluiden avulla Lyse voi myös vahvistaa asemaansa vastuullisuuden edelläkävijänä, mikä entisestään selkeyttää Lysen mainetta vastuullisena kumppanina ilmastotoimissa.


Powered by EnerKey kasvaa voimakkaasti Pohjoismaissa

EnerKeyn vastuullisuuden ja energianhallinnan ratkaisun Powered by EnerKeyn avulla energiayhtiöt voivat tarjota asiakkailleen Pohjoismaiden johtavan vastuullisuus-, energianhallinta- ja raportointityökalun omalla ulkoasullaan ja logollaan. EnerKeyn tavoitteena on olla energiayhtiöiden kumppani näiden loppuasiakkaiden palveluiden kehittämisessä.

Powered by EnerKey -SaaS-palvelu on herättänyt paljon kiinnostusta eurooppalaisissa energiayhtiöissä. Lysestä tuli ensimmäinen norjalainen energiayhtiö, joka lanseeraa Powered by EnerKey -alustaan perustuvia palveluita.

”EnerKeyllä keskitymme auttamaan organisaatioita niiden vastuullisuuden, energianhallinnan ja energiatehokkuuden todistamisessa. Powered by EnerKey antaa loppuasiakkaille konkreettiset työkalut vastuullisten toimien vaikutuksen osoittamiseen. Järjestelmällisellä seurannalla, raportoinnilla ja analysoinnilla toteutettavat toimet ilmenevät suoraan energiankulutuksen, päästöjen ja jätteen vähenemisenä”, kertoo EnerKeyn International Channel Sales Director Peter Sjölund.


Lisätietoja:

EnerKey, Jaakko Huhta, puh. +358 400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com

Lyse Group/Lyse Energi, Ane Marte Økland Hausken

*******


Lyse Group

Lyse on norjalainen teollisuuskonserni, joka toimii energian, tietoliikenteen ja sähköverkon hallinnan aloilla. Lyse on yksi Norjan suurimpia uusiutuvan vesivoiman tuottajia ja johtava valokuitulaajakaistapalveluiden tarjoaja. Lyse on luonut maan monipuolisimman ja kattavimman infrastruktuurin sähkölle, bio- ja maakaasulle, kaukolämmölle ja valokuitulaajakaistalle.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Stavangerissa, sillä on toimintaa Norjassa ja Tanskassa ja se työllistää yli 1 300 ihmistä. Lysen osakkaina on 14 Rogalandin läänin eteläosissa sijaitsevaa kuntaa.

Lue lisää aiheesta Lyse Group


EnerKey

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on Pohjoismaiden johtava, ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifioitu, pilvipohjainen energiatiedon ja -prosessien hallinnan SaaS-palvelu. EnerKey SaaS-palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu. EnerKeyn älykkyysominaisuus Ines löytää automaattisesti säästöpotentiaalit kiinteistöjen kulutusdatasta.

EnerKeytä käyttää yli 1500 asiakastamme ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä. EnerKeyn saat myös organisaatiosi omalla logolla ja ulkoasulla brändättynä asiakkaidesi käyttöön Powered by EnerKey -alustaratkaisuna.

Lue lisää aiheesta EnerKey