Kojamo, EG EnerKey
16. toukokuuta 2024

Kestävällä kumppanuudella kohti hiilineutraaleja kiinteistöjä

Kojamo on ottanut jälleen yhden merkittävän askeleen kohti kestävää tulevaisuutta solmimalla strategisen yhteistyösopimuksen energianhallinnan edelläkävijän, EG:n, kanssa.

Kojamo on asettanut itselleen kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaa kiinteistöjensä hiilineutraali energiankäyttö vuoteen 2030 mennessä World Green Building Councilin nollahiilisitoumuksen mukaisesti  (Net Zero Carbon Buildings 2030 Commitment).

Yhteistyö EG:n kanssa vahvistaa Kojamon asemaa kestävän liiketoiminnan edelläkävijänä ja tukee yhtiötä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. EG:n johtavan energianhallintajärjestelmän EG EnerKeyn  automaattisen analytiikan ansiosta Kojamo tunnistaa entistä vaivattomammin säästötoimet, jotka ovat merkittäviä niin liiketoiminnan kuin kestävän kehityksen kannalta. Lisäksi yhteistyö mahdollistaa avoimen ja läpinäkyvän viestinnän kestävyystavoitteiden saavuttamisesta sidosryhmille ja sijoittajille.

”Elinkaaritehokkuuden optimoimisessa energiajohtamisjärjestelmän rooli ja ominaisuudet korostuvat. Energiatehokkuustyö on Kojamolla jokapäiväistä, ja siihen sisältyy yksittäisten kiinteistöjen kulutuksien seurantaa, kulutushälytyksien analysointia ja niiden vikkeliä jatkotoimenpiteitä sekä erilaisten raporttien tarkastelua laajemmasta kohdekannasta. EG EnerKey tuo meille tähän prosessiin aikaisempaa laadukkaamman työkalun”, Kojamon Kiinteistöpalvelut-yksikön johtaja Pasi Kujansuu iloitsee.

EG:n vankka asiantuntemus energianhallinnassa ja kestävissä ratkaisuissa tukee Kojamon visiota ja auttaa yhtiötä etenemään kohti hiilineutraaleja kiinteistöjä. Yhteistyön odotetaan tarjoavan konkreettisia tuloksia sekä taloudellisesta että kestävän kehityksen näkökulmasta.

”Tiukentuva EU regulaatio esimerkiksi CSRD:n muodossa koskettaa ensivaiheessa suuria listattuja yrityksiä, mutta nopeasti myös pienempiä yrityksiä ja yhteisöjä. Edelläkävijät valitsevat ratkaisuja, joiden avulla hiilineutraali tulevaisuus on mahdollista saavuttaa todennetusti”, EG:n myyntijohtaja Jaakko Huhta toteaa.

Kojamo ja EG EnerKey näyttävät esimerkkiä siitä, kuinka yritykset voivat yhteistyöllä edistää kestävän kehityksen tavoitteita ja rakentaa hiilineutraalia tulevaisuutta kiinteistöalalla.

EG:n tarjoamat lukuisat markkinoiden johtavat energianhallintaratkaisut kattavat Pohjoismaissa yli 650 000 rakennusta, ja auttavat asiakkaitamme hallitsemaan energiankulutustaan.

Kojamo Oyj

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. Tutustu yhtiöön osoitteessa: https://kojamo.fi

EG

Kehitämme huomisen vertikaalisia ohjelmistoja, jotka edistävät asiakkaidemme ja yhteiskunnan kestävää kehitystä.

EG:llä on yli 2 000 työntekijää pääasiassa Pohjoismaissa, ja vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 2,1 miljardia Tanskan kruunua.