Kun tavoitteena on hiilineutraalius, pelkät kauniit sanat eivät riitä
30. maaliskuuta 2023

Kun tavoitteena on hiilineutraalius, pelkät kauniit sanat eivät riitä

Tie hiilineutraaliuteen saattaa vaihdella toimialoittain. Riippumatta siitä, millä alalla toimit tai minkä kokoinen yrityksesi on, EG EnerKey tarjoaa tarvitsemasi työkalut energianhallintaan ja ekologiseen kestävyystyöhön.

Energianhallinta ja ekologinen kestävyystyö voivat tuntua loputtomalta kilpailulta liikakuluksen, korkeiden energian hintojen ja energiansäästötoimenpiteiden vaatimien resurssien välillä. Aina, kun luulet saaneesi kulutuksesi haltuun, energian hinta muuttuu, toimintasi laajenee tai vika ilmanvaihtojärjestelmässä saa kulutuksesi pomppaamaan taivaisiin.

Tämän kaltaiset yllätykset eivät estä sinua hyötymästä EG EnerKeyn kaltaisesta energianhallinnan työkalusta, joka on suunniteltu huomioimaan muutokset toimintaympäristössäsi, ja joka kasvaa bisneksesi mukana.

"Asiakkaamme voi jakaa kolmeen ryhmään", EG EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta sanoo.

"Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat asiakkaat, jotka ovat juuri alkaneet työskennellä systemaattisesti energianhallinnan parissa. Toiseen he, joille työ on jo tuttua, ja jotka haluavat hyötyä uudesta teknologiasta. Kolmanteen ryhmään kuuluvat edelläkävijät, jotka käyttävät energianhallintaan kaikkia mahdollisia työkaluja, sillä energianhallinta on heille keskeinen osa toimintaa", Huhta kertoo.

Useita yrityksiä, sama haaste

Kaikkien yritysten on ratkaistava sama haaste: Miten löytää kaiken datan joukosta kustannustehokkaimmat tavat leikata energiakustannuksia ja CO2-päästöjä. Toimialasta riippuu, miten monimutkaisesta tehtävästä on kyse.

"Asiakkaamme voivat itse päättää, missä mittakaavassa he haluavat käyttää EG EnerKeytä hyväkseen. Alkuun heille saattaa riittää se, että tiedonkeruu on automatisoitu, jolloin he pysyvät paremmin kartalla reaaliaikaisesta kulutuksestaan. Vähän kerrassaan, kun organisaation energianhallinta ja ekologinen kestävyystyö kehittyvät yhä ammattimaisemmaksi, he voivat ottaa käyttöön kaikki ohjelmiston työkalut, kuten tekoälyanalytiikan, alamittaroinnit sekä Scope 1, 2 ja 3:n mukaisen CO2-päästöraportoinnin", Huhta sanoo.

Avainsanoina tietoisuus ja sitoutuminen

Tärkeintä Huhdan mukaan on, että organisaatiossa tiedostetaan tarve muutokseen ja sitoudutaan tavoittelemaan sitä.

"Jokaisella organisaatiolla, joka haluaa irtaantua fossiilisista polttoaineista ja tavoitella hiilineutraaliutta, on edessään mittava urakka, josta suoriutuminen vaatii muutakin kuin kauniita sanoja. Tärkeintä on päättää olla mukana muutoksessa. Yritys voi olla suuri tai pieni, ekologisen kestävyystyönsä alkumetreillä tai jo kokenut toimija. Alasta riippumatta meillä on työkalut ja osaaminen, joilla tuemme muutosta tavoittelevia toimijoita läpi koko matkan", Huhta sanoo.

Miten pitkällä olette? Lähdössä liikkeelle, kiihdyttämässä vauhtia vai vihreän siirtymän edelläkävijöiden joukossa? Tee ekologisen kestävyyden testimme, ja ota selvää.

Joko tunnet energianhallinnan työkalumme EG EnerKeyn?

Ota yhteyttä

Haluaisitko tietää lisää tuotteistamme ja palveluistamme? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kerro yrityksesi tarpeista ja miten voisimme olla avuksi.

Soita meille numeroon +358 20 799 2101 tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Vice President

Jaakko Huhta

Sales Process Lead

Taimi Rovanen