EnerKey ja Leanheat
23. syyskuuta 2022

Energianhallinnan johtavat toimijat yhdistävät palvelunsa - EG EnerKey ja Danfoss Leanheat® yhteistyöhön

EG EnerKey, yksi Pohjoismaiden johtavista vastuullisuuden ja energianhallinnan SaaS-palveluntarjoajista, ja kaukolämpöverkon end-to-end-optimoinnin edelläkävijä Danfoss Leanheat® aloittavat yhteistyön. Sen päämääränä on tarjota kiinteistöjen omistajille ja kaukolämpöyhtiöille markkinoiden johtavat ratkaisut niin lämmön optimointiin ja tehojoustoon kuin vastuullisuus- ja energiajohtamiseenkin.

Kiinteistöjen lämmitys on ylivoimaisesti suurin tekijä rakennetun ympäristön aiheuttamissa kasvihuonekaasupäästöissä. Lähes 40 prosenttia koko rakennetun kiinteistökannan hiilijalanjäljestä muodostuu kaukolämmön käytöstä (Rakennusteollisuus 2020). Vaihteleva sisälämpötila ja kosteusongelmat aiheuttavat usein huonoja asumisoloja ja voivat olla jopa haitallisia asukkaiden terveydelle. Tavanomaiset lämmitysjärjestelmät eivät kykene huomioimaan sääennusteita tai rakennusten termodynaamisia ominaisuuksia. Tämän seurauksena moni rakennus on ylilämmitetty ja sisäilman laatu on usein huono.

Lisäksi jopa 75 prosenttia kerrostalojen lämmitysjärjestelmistä on epätasapainossa. Pienempi kulutus ei ole ainoa tapa vähentää energiakustannuksia. Rakennusten lämpöä varaavia ominaisuuksia voidaan hyödyntää myös käyttämällä rakennuksia energiavarastoina, jolloin pystytään tasoittamaan rakennusten tehon tarvetta.

Jotta kiinteistöjen omistajia ja kaukolämpöyhtiöitä voitaisiin palvella paremmin kiinteistöjen olosuhteiden optimoinnissa ja vastuullisuus- ja energiajohtamisessa, EG EnerKeyn ja Danfoss Leanheatin yhdistetty palvelutarjoama mahdollistaa markkinoiden parhaimmat palvelut samassa paketissa. Kumppanuus tarjoaa konkreettisen ratkaisun tämän hetken energiakriisiin ja kriittiselle tasolle nousseisiin energiakustannuksiin.

"Alustataloudessa vain parhaat ratkaisut voittavat markkinoilla. Ja parhaiden ratkaisujen yhdistäminen tarjoaa aivan uniikin kokonaisuuden asiakkaillemme. Mikä parasta, yhdistymisen kautta varmistamme hyvät ja terveelliset olosuhteet asukkaille ja kiinteistön käyttäjille saumattomasti integroidussa paketissa", EG EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta kommentoi.

"Yhteistyö EG:n kanssa varmistaa, että toimitamme markkinoiden johtavan raportointiratkaisun kaikille avainmarkkinoillemme ja voimme keskittyä Leanheatin AI-palveluiden entistä tehokkaampaan kehittämiseen. Tietojen integrointi järjestelmien välillä lisää olosuhdeulottuvuuden energiaraportointiin ja tuottaa korkealaatuista tietoa lämmityksen mallinnuksen tueksi, jolloin molemmat järjestelmät voivat tarjota lisäarvoa asiakkaalle", Danfoss Leanheatin asiakkuustiimin vetäjä Lauri Rajamäki sanoo.

Yhdessä kansainvälisille markkinoille

EG EnerKeyllä ja Danfoss Leanheatilla on Suomessa laaja yhteinen asiakaskunta, mutta kumpaakin yhdistää myös kansainvälinen toiminta Pohjoismaissa.

"EG:llä etsimme jatkuvasti yhteistyötä muiden innovatiivisten markkinajohtajien kanssa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme edelläkävijöiden digitaalisia ratkaisuja. Yhteistyö Leanheatin ja Danfossin kanssa on jälleen osoitus tästä, ja olen varma, että yhteiset asiakkaamme pitävät kumppanuutta erittäin myönteisenä askeleena", EG Utilityn Senior Vice President Rasmus Dalby Martinussen kommentoi.

"Kumppanuuksien kautta pystymme tuottamaan lisäarvoa asiakkaillemme ja tavoittamaan uusia asiakkuuksia. Kumppanuus EG:n kanssa sopii tähän hienosti, koska tuotteemme ja asiakaskuntamme täydentävät toisiaan ja arvomme sopivat hyvin yhteen", Danfoss Climate Solutions Digitaaliset palvelut yksikön vetäjä Natalie Schippering sanoo.

EG EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on yksi Pohjoismaiden johtavista pilvipohjaisista resurssitiedon, energiankulutuksen ja vastuullisuuden hallinnan SaaS-palveluista. Palvelulla on ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. EG EnerKey SaaS -palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu.

EG EnerKey SEMS on yli 1500 asiakkaan käytössä ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamia kulutustietoja 20 000 kiinteistössä. Powered by EG EnerKey -alustaratkaisulla energiayhtiöt ja SaaS-palveluntarjoajat voivat tarjota asiakkailleen markkinoiden johtavat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalut omalla brändillä ja ulkoasulla varustettuna. Lue lisää EG Enerkey

 

Lisätietoja:

EG EnerKey, Jaakko Huhta, +358 400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com

Danfoss Leanheat, Lauri Hiekkanen, +358 40 757 7985, lauri.hiekkanen@danfoss.com

 

EG:

EG on pohjoismaisten vertikaalisten ohjelmistojen toimittaja sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. EG:n Software-as-a-Service -palveluita kehittävät asiantuntijat, joilla on vahva alan tuntemus, mikä tukee liiketoiminnan kannalta kriittisiä ja hallinnollisia prosesseja.

EG työllistää pääosin Pohjoismaissa 1 700 henkilöä. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli 1 755 miljardia Tanskan kruunua.

Lue lisää EG:stä https://eg.fi

 

Danfoss:

Danfoss suunnittelee kehittyneitä teknologioita, joiden avulla voimme rakentaa parempaa, älykkäämpää ja tehokkaampaa huomista. Maailman kasvavissa kaupungeissa varmistamme tuoreen ruoan saatavuuden ja optimaalisen mukavuuden kodeissamme ja toimistoissamme samalla, kun täytämme energiatehokkaan infrastruktuurin, yhdistettyjen järjestelmien ja integroidun uusiutuvan energian tarpeet.

Ratkaisujamme hyödynnetään muun muassa jäähdytyksessä, ilmastoinnissa, lämmityksessä, voimansiirrossa, moottoreiden nopeuden säädössä sekä liikkuvan kaluston ja teollisuuden koneissa.

Innovatiivinen suunnittelumme juontaa juurensa vuoteen 1933. Nykyään Danfossilla on johtava markkina-asema ja palvelemme asiakkaita yli 100 maassa. Olemme perustajaperheen yksityisomistuksessa.

www.danfoss.com

www.leanheat.danfoss.com