Jäteraportointi
22. syyskuuta 2022

Jäteraportoinnin johtava toimija Enpros Oy ja vastuullisen energianhallinnan markkinajohtaja EG EnerKey yhteistyöhön

Jäteraportoinnin johtava toimija Enpros ja vastuullisen energianhallinnan markkinajohtaja EG EnerKey ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tuottaa molempien yhtiöiden SaaS-palveluiden loppukäyttäjille entistäkin kattavampia jätteiden hallinnan, energianhallinnan ja vastuullisuuden palveluita.

Yritysten vastuullisuusagendan kriittisyys kasvaa jatkuvasti ja asiakkaat haluavat hallita laajenevaa kokonaisuutta tehokkaasti. Jätteiden osuus monien yritysten hiilijalanjäljestä on merkittävä, ja niiden hallinta muiden ympäristövaikutuksia aiheuttavien kulutuslajien, kuten energian ja veden kanssa tuo helppoutta, läpinäkyvyyttä sekä tehokkuutta vaativaan vastuullisuustyöhön.

Palvelut täydentävät luonnollisesti toisiaan

Enprosista EG EnerKey saa vahvan kumppanin laajentamaan EG EnerKeyn ympärille kasvavaa ekosysteemiä. Enprosin tarjoaman ZeroWaste-palvelun avulla asiakkaat saavat jätedatan automaattisesti EnerKey-alustalle, jolloin sitä on mahdollista tarkastella samalla tavoin kuin esimerkiksi energian- tai vedenkulutusta. ZeroWaste -palvelu myös täydentää EG EnerKeytä tarjoamalla entistä laajempia jätehallinnan palveluita loppukäyttäjille. Enprosin ZeroWaste -palvelut sopivat luonnollisesti EG EnerKeyn ekosysteemiin kannustaen asiakkaita entistä vastuullisempaan liiketoimintaan.

Asiakkaat saavat nyt meiltä yhdessä ainutlaatuisen ympäristötiedon kokonaisuuden. EnerKey tunnettuna johtavana toimijana energiahallinnan saralla on meille mitä mieluisin ohjelmistokumppani keräämällemme laajalle jätetiedolle. ZeroWasten avulla kerättävät ja analysoitavat toimipisteiden jätemäärät saadaan nyt jatkossa näkymään myös EnerKeyssä ”, kommentoi Enpros Oy:n myyntijohtaja Juuso Aaltonen.

EG EnerKey uskoo alustatalouteen ja ekosysteemiin, jossa eri toimijoiden johtavat SaaS-palvelut ja ratkaisut yhdistetään tuottamaan yhdessä enemmän lisäarvoa loppuasiakkaille kuin erikseen hankittuna. ZeroWaste tuottaa konkreettista hyötyjä jätteiden hallinnan osalta ja yhteistyö EG EnerKeyn kanssa mahdollistaa loppuasiakkaille yhtenäisen ja tehokkaan palvelukokemuksen. Palveluiden yhdistäminen toteutetaan saumattomien järjestelmäintegraatioiden avulla, jotta asiakas voi keskittyä tärkeään vastuullisuustyöhön.”, EnerKeyn myynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Jaakko Huhta kertoo.

Lisätietoja:

Enpros, Juuso Aaltonen, +358 41 539 3974

EG EnerKey, Jaakko Huhta, +358 400 292 257
 

Enpros:

ZeroWasten taustalta löytyvä Enpros Oy on ympäristönhuoltoalan ohjelmistoihin ja asiantuntijapalveluihin erikoistunut ohjelmistoyritys. Enprosin ZeroWaste tuoteperheeseen kuuluu kiinteistöjen jäteraportoinnin lisäksi myös kuljetusliikkeiden ajohallinta sekä siirtoasiakirjasovellukset.
 

EG EnerKey:

EG EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on yksi Pohjoismaiden johtavista pilvipohjaisista resurssitiedon, energiankulutuksen ja vastuullisuuden hallinnan SaaS-palveluista. Palvelulla on ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. EG EnerKey SaaS -palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu.

EG EnerKey SEMS on yli 1500 asiakkaan käytössä ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä. Powered by EG EnerKey -alustaratkaisulla energiayhtiöt ja SaaS-palveluntarjoajat voivat tarjota asiakkailleen markkinoiden johtavat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalut omalla brändillä ja ulkoasulla varustettuna.

Lue lisää eg.fi/it/eg-enerkey/

EG EnerKeyn omistaa tanskalainen EG A/S. EG on markkinoiden johtava, toimialakohtaisten standardoitujen ohjelmistojen toimittaja sekä yksityisellä että julkisella sektorilla Pohjoismaissa. EG:n SaaS-palveluita kehittävät asiantuntijat, joilla on vahva alan tuntemus, tukien näin liiketoiminnan kannalta kriittisiä ja hallinnollisia prosesseja. EG työllistää yli 1500 henkilöä pääasiassa Pohjoismaissa, vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 1,4 miljardia Tanskan kruunua.

Lue lisää osoitteesta eg.fi