nature Sweden
15. elokuuta 2022

Viidellä askeleella ympäristövastuullisuuteen

Aloittaminen usein on kaikista vaikein vaihe, mikä pätee myös vastuullisuustyössä. Epävarmuus ja tiedottomuus lisää aloittamisen vaikeutta entisestään. Kestävään kehitykseen liittyvä tieto on usein hajallaan eri lähteissä, manuaalista työtä on paljon ja ilmaston pelastajia tulvii ovista ja ikkunoista. Olemme EnerKeyllä auttaneet asiakkaitamme jo yli 20 vuoden ajan vastuullisempaan liiketoimintaan ja kokemuksiemme perusteella resurssitehokkain tapa edetä on viisivaiheinen.

1. Tiedosta – Matka kohti hiilineutraaliutta lähtee nykytilan tiedostamisella. On vaikea vähentää päästöjä, jollei tunne omien kiinteistöjen päästömääriä tai säästöpotentiaaleja. Moderni vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalu automatisoi seurannan, analysointityön ja säästöpotentiaalien löytämisen. Käyttövalmis vertailutieto historiadataan antaa työkaluja lähteä liikkeelle välittömästi, jopa täysin ilman investointeja.

2. Minimoi – Nykytilan tiedostamisen jälkeen on helppo lähteä minimoimaan päästöjä asettamalla tavoitteet. Ensiksi lähdetään liikkeelle optimoimalla kulutuksia ja valitsemalla uusiutuvaa energiaa. Nopeat ja tehokkaat vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalumme johtavat jatkuvaan kehitykseen suunnitelmallisesti ja resurssiviisaasti. Toimenpiteiden vaikuttavuutta ja tavoitteiden saavuttamista on helppoa seurata, kun kaikki tieto löytyy samasta järjestelmästä. Mielessä kannattaa pitää, että pienimmän hiilijalanjäljen jättää käyttämätön energia!

3. Tuota – Kun pohjatyö on tehty, voidaan tarkastella oman uusiutuvan energian tuotantomahdollisuudet esimerkiksi aurinkosähkön tai lämmöntuotannon osalta. Kunnollisella pohjatyöllä uusien järjestelmien laajuus-vaatimukset ovat yleensä vähäisemmät ja takaisinmaksuaika lyhyempi. Oman tuotannon seurannan avulla maksimoidaan investoinnin hyödyt. Uusiutuvan energian omatuotanto on mahdollista hyödyntää omaan käyttöön tai myymällä sen verkkoon.

4. Hyvitä – Seuraava askel on kompensoida jäljelle jäävät päästöt. Neuvoa päästöjen kompensointiin voi kysyä energiayhtiöiltä tai kompensointiin erikoistuneilta yrityksiltä. Vaihtoehtoja päästökompensaatioon erikoistuvista yrityksistä löytyy monia, niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin.

5. Keep going! – ympäristön vastuullisuustyö on jatkuvaa, ei vain projekti. Saavutettuja tuloksia tulee ylläpitää seurannalla ja laajentaa uusille osa-alueille kestävän kehityksen varmistamiseksi. Me EnerKeyllä teemme arjestasi sujuvampaa ja tuloksekkaampaa ISO50001 ja ISO14001 -sertifioidulla energiatehokkuus- ja vastuullisuusalustalla.

”Kesyt linnut haaveilevat, villit lentävät. Revi ankkurit irti vanhoista toimintatavoista, levitä siipesi ja anna EnerKeyn puhaltaa siipiesi alle kantava ja läpinäkyvä voima.”

All we need is less.