Pilvipalvelulle API on elinehto
23. helmikuuta 2021

Oulun Energian asiakkaille markkinoiden parhaat työkalut hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi

Oulun Energia on kestävän kehityksen ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisen tueksi solminut kumppanuuden Pohjoismaiden johtavan vastuullisuuden ja energianhallinnan työkalujen palveluntarjoajan EnerKeyn kanssa. Yhteistyö takaa Oulun Energian yritysasiakkaille paremmat työkalut liiketoiminnan hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Jo vuosien ajan ensimmäisten suomalaisten energiayhtiöiden joukossa Oulun Energia ottanut määrätietoisia askelia kohti hiilineutraalisuutta. Oulun Energian tavoitteena on olla hiilineutraali oman energiantuotannon osalta vuonna 2035. Uusimpana esimerkkinä on kaukolämpöasiakkaiden saataville tuotu hiilineutraali kaukolämpö, joka hyödyntää innovatiivisesti bioenergialla toimivia voimalaitoksia, teollisuuden ja ruokakauppojen hukka- tai ylijäämälämpöjä sekä kaukolämpöverkkoon liitettyjä lämpöpumppuja.

Pakkassäässä on nyt entistäkin mukavampi käpertyä sohvannurkkaan kodissa, joka lämpiää kaukolämmöllä. Oulun Energian asiakkaat saavat halutessaan kaukolämpöä nyt täysin hiilineutraalina. ”Tuotamme hiilineutraalia kaukolämpöä uusiutuvilla energianlähteillä tässä lähellä, Oulun Energian omissa voimalaitoksissa. Lisäksi hyödynnämme teollisuuden ylijäämälämpöjä”, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila.

Jäähdytystä tarvitsevien asiakkaiden, kuten kauppojen, ylijäämä- ja hukkalämpöä hyödynnetään kaukolämpöverkossa. ”Kaukolämpöasiakkaamme voi luottaa, että hänen ostamansa lämpö on takuulla hiilineutraalia, sillä sen alkuperän todentaa ulkoinen tilintarkastaja”, Kimmo Alatulkkila kertoo.

Yrityksiltä vaaditaan tänä päivänä sopeutumista muuttuvaan kansainväliseen toimintakenttään ja globaalin vastuun kantamista. Pariisin ilmastosopimus ja päästökauppa vaikuttavatkin jokaiseen yritykseen, jonka toiminnasta aiheutuu hiilidioksidipäästöjä.

Powered by EnerKeyn avulla Oulun Energian yritysasiakkaille tarjotut vastuullisuuden ja energianhallinnan palvelut tuovat oman liiketoiminnan ympäristövaikutukset selkeästi esille mahdollistaen jatkuvan toiminnan näiden vähentämiseksi. Yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista on kiinteistöjen lämmitykseen käytetty energiamuoto. Hiilineutraalin kaukolämmön käyttäminen vähentääkin yritysten hiilijalanjäljen kokoa huomattavasti.

”Hiilineutraali tulevaisuus on yhä useamman yrityksen strategisena tavoitteena, ympäristövastuullisuus onneksi lähes kaikkien yritysten tavoitteena. Näiden tavoitteiden tukemiseksi yritykset tarvitsevat monialaista ja laajaa tukea sekä energiayhtiöiltä että palvelusektorilta. Lämmityksen osalta hiilineutraali kaukolämpö on hieno ja konkreettinen askel kohti tavoitetta, mutta sen lisäksi tarvitaan laaja-alaista tekemistä energiatehokkuuden parantamiseen sekä uusiutuvan energian investointeihin. Tällä yhteistyöllä pystymme tuomaan Oulun Energian asiakkaille markkinoiden johtavat työkalut energiatehokkuus- ja vastuullisuustyön edistämiseksi ja hiilineutraalin tulevaisuuden rakentamiseksi”, kommentoi EnerKeyn Jaakko Huhta, Vice President, Sales and Business Development.


Lisätietoja:

Oulun Energia Oy, Kimmo Alatulkkila, +358 40 640 3441, kimmo.alatulkkila@oulunenergia.fi

EnerKey Oy, Jaakko Huhta, +358 400 292 257, jaakko.huhta@enerkey.com


Oulun Energia

Oulun Energian perusta on energiantuotannossa sekä lämmön- ja sähkönsiirrossa ja luomme uutta tukijalkaa kiertotaloudesta. Kehitämme älykkäitä ja energiatehokkaita energiaratkaisuja asiakkaidemme hyödyksi. Etenemme kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2035. Palveluksessamme on noin 300 energia-alan ammattilaista ja tavoitteemme on olla Suomen energisin työpaikka. Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstämme – meille on tärkeää, että tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä työmme tuloksista.

Konserniin kuuluvat emoyhtiö Oulun Energia Oy:n lisäksi Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy, Oulun Energia Urakointi Oy, Turveruukki Oy ja Huoltovoima Oy.

Lue lisää aiheesta Oulun Energian


EnerKey

EnerKey Sustainability & Energy Management System (SEMS) on Pohjoismaiden johtava, ISO 50001 ja ISO 14001 -sertifioitu, pilvipohjainen energiatiedon ja -prosessien hallinnan SaaS-palvelu. EnerKey SaaS-palvelun vastuullisuusominaisuuksiin kuuluu päästöraportointi, jäteraportointi, liikennepolttoaineiden seuranta sekä sisäilman laatu. EnerKeyn älykkyysominaisuus Ines löytää automaattisesti säästöpotentiaalit kiinteistöjen kulutusdatasta.

EnerKeytä käyttää yli 1500 asiakastamme ja sillä hallitaan yli 140 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 20 000 kiinteistössä. EnerKeyn saat myös organisaatiosi omalla logolla ja ulkoasulla brändättynä asiakkaidesi käyttöön Powered by EnerKey -alustaratkaisuna.

Lue lisää aiheesta EnerKey