Työntekijät lahjoittavat maanalaiselle koululle ukrainalaisille lapsille
10. tammikuuta 2024

Työntekijät lahjoittavat maanalaiselle koululle ukrainalaisille lapsille

Tänä vuonna EG:n työntekijät lahjoittavat yhteensä 26 000 € hylätyn kellarin korjaamiseen ja pommisuojan uudelleenjärjestämiseen Lyceumin Petrivska-yhteisön hyväksi Ukrainassa.


Joka vuosi EG:n työntekijöille tarjotaan mahdollisuus vaihtaa yrityksen joululahja hyväntekeväisyyslahjoitukseen, jonka EG sitten tuplaa rahalahjoituksena.

Tämän vuoden lahjoitus menee humanitaariseen apuun Ukrainan hyväksi, kuten viime vuonnakin.

Ukrainalainen koulu, Petrivskiy Lycee, on jo korjannut yhden kellarien ja käyttää sitä suojana, mutta se ei riitä järjestämään opetustoimintaa kaikille luokille.

"Tämä projekti tähtää hylätynkellarin muuttamiseen sopivaksi pommisuojaksi, ja arvostan työntekijöidemme sitoutumista erityisesti sotien vaikutuksista kärsivien lasten tukemiseen", sanoo toimitusjohtaja Mikkel Bardram, EG.

Lahjoitus on mahdollista tiiviin yhteistyön ansiosta Rotary Club Kyiv District 2232:n kanssa.

Lokakuusta 2022 lähtien Petrivskan yhteisöä kohtaan on systemaattisesti hyökätty vihollisen ohjuksilla ja miehittämättömillä ilma-aluksilla sen maantieteellisen sijainnin ja kansallisesti tärkeiden infrastruktuurilaitosten läsnäolon vuoksi.

Samalla yhteisön väkiluku kasvaa jatkuvasti maan itäosista sisäisesti siirtyneiden ihmisten vuoksi.

Petrivskan yhteisö jatkaa väestön siviilitarpeiden huomioimista. Yksi suurimmista haasteista on lasten turvallinen koulutus yhteisön kouluissa.

Olemme kaikki RK Kyivissä vilpittömän kiitollisia tanskalaisille ystävillemme - EG-tiimille näin merkittävän projektin anteliaasta rahoituksesta! Sen toteuttaminen mahdollistaa Petrivska-yhteisön Kyivin alueen lasten jatkavan opintojaan ja saavan koulutuksen turvallisissa olosuhteissa jopa ohjusiskujen aikana.

Tulemme seuraamaan työn edistymistä tarkasti," sanoo Tetiana Kuzmych, "Rotary Club Kyivin" presidentti.

Tällä hetkellä Petrivskan Village Territorial Communityn alueella on viisi toisen asteen koulua ja kolme esikoulua. Vuosina 2022-2023 onnistuttiin varustamaan yksinkertaisimmat suojat useimmissa tällaisissa laitoksissa, mutta lisää tarvitaan.

Hanke, Shelter for Novi Petrivtsi Lyceum of Petrivska Community, käynnistyy mahdollisimman pian.

Lisätietoja saat katsomalla tämän videon projektista.