EG Fore
25. elokuuta 2022

Imatran kaupunki: Ajantasaista tietoa vesihuoltojärjestelmien kustannustenhallintaan

Suomen kuntien rakennetun omaisuuden, kuten vesihuoltojärjestelmien, katuverkkojen ja rakennuskantojen arvo on merkittävä. Siitä huolimatta tilanne on usein se, että kunnassa kukaan ei ole täysin ajan tasalla omaisuuden nykykunnosta ja korjausvelan määrästä. Ulkoisilla konsulteilla teetettävien selvitysten tiedot vanhenevat nopeasti ja niitä on vaikea yhdistellä.


EG Fore on selainpohjainen ohjelmisto, joka tarjoaa kunnille reaaliaikaista tietoa omaisuuden hallinnan ja päätöksenteon pohjaksi. Kattavista raporteista selviävät nopeasti esimerkiksi verkoston kunto, arvo, korjausvelka ja arvio kunnon kehittymisestä. Tämä helpottaa sekä budjetointia että tulevien investointien suunnittelua ja pitkäjänteisen korjausstrategian ylläpitämistä.

Imatran kaupunki otti Fore Assetin käyttöön vuoden 2022 alussa. Kaupungin vesihuoltoinsinööri Anu Nikulainen ja liikenneinsinööri Aino Vuopio kertovat, että toiveena oli saada yksi selkeä työkalu korjausvelan laskemiseen ja investointien riittävyyden seurantaan sekä vesi- että katuhuollossa. Korjausvelasta ei ole aiemmin ollut saatavilla tarkkaa reaaliaikaista arvoa, ja nyt tilanne haluttiin korjata ja saada täsmällistä tietoa päätöksenteon pohjaksi. Fore Assetin toivotaan toimivan apuna myös tulevien saneerausten priorisoinnissa.

Anu Nikulainen toteaa, että Fore Asset oli Imatran kaupungille luonteva valinta, sillä se on ollut käytössä jo aiemmin kunnossapidon kustannusarvioiden pohjana. Kaupungin tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaiken rakennetun omaisuuden kustannusvertailu ja korjausvelkalaskenta onnistuu Fore Assetin tarjoamien tietojen avulla. Tiedontarpeet vesi- ja katuhuollossa ovat pitkälti samanlaisia. Aino Vuopio mainitsee hyvänä puolena sen, että kun Fore Asset on molempien alojen käytössä, yhteistyön tekeminen ja tulevien investointien suunnitteleminen on helpompaa. Näin korjaustarpeita voidaan miettiä kokonaisuutena ja samalla saavuttaa kustannussäästöjä ja haitata kaupunkilaisten arkea korjaustöillä mahdollisimman vähän.

Rakennetun omaisuuden tiedolla johtamiseen on Suomessa perinteisesti kiinnitetty todella vähän huomiota. Fore Asset auttaa pitämään tärkeät tiedot omissa käsissä ja jatkuvasti ajan tasalla.

Lue lisää EG Fore -ohjelmistosta

 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme? Ota yhteyttä myyntiimme keskustellaksesi yrityksesi tarpeista ja kuinka voimme auttaa sinua.

Key Account Manager

Lassi Kivinen

Tlf:  +358 44 3632684

Email:  lakiv@eg.fi