People biking
01. elokuuta 2022

Porin kaupunki: Katusuunnitelmat lasketaan Forella

Porin kaupungin katu-ja puistosuunnittelun yksikössä tehdään työtä, jolla on vaikutuksia kaupungin arjen sujumiseen. Yksikön tehtävät ulottuvat liikenneverkon kehittämisestä katuvalaistuksen ja viheralueiden suunnitteluun. Katusuunnittelun osalta toimintaa tehostaa kustannushallinnan järjestelmä Fore, jolla katusuunnitelmien kustannusarviot lasketaan.

Suunnitteluinsinööri Irma Lehto laatii työkseen katusuunnitelmia investointiohjelman mukaisesti ja tilaa niiden rakentamisen kaupungin kunnallistekniikan yksiköstä. 

Foren avulla katusuunnitelmien kustannusarvioiden teko on helpottunut ja suunnitelmat saadaan toimitettua nopeammin kunnallistekniikalle rakennettavaksi. Irma Lehto, suunnitteluinsinööri, Porin kaupunki

 

"Ennen Foren käyttöä kustannuslaskennan osuus on vienyt kohtuuttoman osan katusuunnitelmien laadintaan käytetystä ajasta. Materiaali- ja työhintoja oli etsittävä monista eri lähteistä ja niiden muodostaminen oli sovellettava tapauskohtaisesti", sanoo Lehto.

"Nyt voi luottaa siihen, että hinnat ovat järjestelmässä kohdallaan. Kustannusarviot on myös helppo päivittää suunnitelmiin tehtävien muutosten mukaan ja tarvittaessa hintakirjastoihin voi vielä lisätä esimerkiksi kaupungin kilpailutusten yhteydessä sovittuja sopimushintoja", lisää Lehto.

Lehto toimii Foren pääkäyttäjänä ja opettaa järjestelmän käyttöä kollegoilleen.

"Uudet käyttäjät omaksuvat Foren käytön helposti, ja kaupungille hyödyt ovat sitä suuremmat, mitä useampi työntekijä voi hyödyntää järjestelmää työssään. Foren suurin hyöty meille onkin ajallinen säästö, jolloin voimme keskittyä paremmin työhömme", summaa Lehto.

Lue lisää EG Fore -ohjelmistosta

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja tuotteistamme ja palveluistamme? Ota yhteyttä myyntiimme keskustellaksesi yrityksesi tarpeista ja kuinka voimme auttaa sinua.

Key Account Manager

Lassi Kivinen

Tlf:  +358 44 3632684

Email:  lakiv@eg.fi