Astetta alemmas-energiansäästökampanjan logo
10. lokakuuta 2022

EG EnerKey on mukana Astetta alemmas -kampanjassa

Olemme mukana tänään 10.10.2022 alkavassa Energiansäästöviikossa ja Astetta alemmas -kampanjassa. Energiansäästö on meillä EG EnerKeyllä leipälaji ympäri vuoden ja tänä syksynä on ollut hienoa nähdä, miten niin kotitaloudet, yritykset kuin kunnatkin ovat lähteneet yhdessä energiansäästötalkoisiin.

Saamme tällä hetkellä asiakkailtamme paljon kysymyksiä miten vallitsevassa tilanteessa kannattaa toimia ja mitkä ovat vaikuttavimpia energiansäästötoimenpiteitä. Astetta alemmas kampanjalupauksemme on jatkaa asiakkaidemme tukemista energiansäästössä EnerKey SaaS -alustamme sekä asiantuntijapalveluidemme kautta. Olemme lisäksi järjestäneet tänä syksynä maksuttomia webinaareja energiansäästöön ja kulutusjoustoon liittyen. Webinaarien tallenteet ovat katsottavissa osoitteessa https://eg.fi/it/eg-enerkey/webinaari/  

Mitkä sitten ovat vaikuttavimpia energiansäästötoimenpiteitä? Vastaus riippuu täysin kysyjästä ja siksi on tärkeää tuntea oma energiankäyttö mahdollisimman tarkasti. Energiansäästötoimien suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla omaan energiankulutusdataan suurimpien kulutuslähteiden paikantamiseksi. Lisäksi on tärkeää hahmottaa, milloin energiaa kuluttaa. Kannattaa etsiä vastauksia esimerkiksi kysymyksiin:  

  • Kuinka paljon energiaa kuluu eri vuorokauden aikoina tuntitasolla?  
  • Miten kulutus vaihtelee eri viikonpäivinä? 
  • Miten talvi- ja kesäajan kulutus eroavat toisistaan? 
  • Milloin kiinteistössä on todellisuudessa käyttäjiä? 

Olemme käyneet esimerkiksi monien kunta-asiakkaidemme kanssa läpi sähkötehon kulutusta eri toiminnoissa, paikantaneet suurimpia tehonkuluttajia sekä sähkötehon vuorokausivaihtelua. Kun kulutustiedot kaikkien toimintojen osalta löytyvät samasta paikasta hyvillä pohjatiedoilla varustettuna, on kokonaiskuvan hahmottaminen onneksi vain muutaman hiiren klikkauksen päässä. Tämän jälkeen voidaan lähteä miettimään miten sähkönkulutusta ja etenkin huipputehoa korkeimman kysynnän aikaan voitaisiin laskea tai siirtää kulutusta pienemmän kysynnän tunneille. 

Kustannussäästön lisäksi kulutusta tehostamalla varmistamme sähkön riittävyyden kaikille suomalaisille. Pilviä hipovat energianhinnat voivat toimia myös hyvänä herätyksenä sille, kuinka paljon meillä on todellisuudessa varaa karsia turhaa energiankulutusta. Oman kokemuksemme mukaan säästöpotentiaalia on Suomessa vielä runsaasti hyödynnettävissä ilman, että esimerkiksi rakennusten olosuhteet kärsivät.