Eija Kestilä - Women in Tech
21. marraskuuta 2022

"Tämä on klisee, mutta silti totta: joka päivä oppii jotain uutta"

Tässä sarjassa tapaat EG:llä työskenteleviä naisia. Tällä kertaa esittelyssä on Eija Kestilä, Suomen EG EnerKey:ltä.


”Pidän siitä, että työni on merkityksellistä. Sekä työ että vapaa-aika ovat minulle tärkeitä”,
Eija Kestilä sanoo. Eija toimii johtajana EG EnerKeyssa, jonka toimittamat ratkaisut tekevät suomalaisista yrityksistä energiatehokkaampia ja kestävämpiä.

Kun suomalainen Eija Kestilä lähtee töihin, hän haluaa vaikuttaa maailmaan ja hyödyntää työelämän tarjoamia mahdollisuuksia elää täysipainoista elämää.
Hän toimii johtajana EG EnerKey:llä, joka on Suomen johtava kestävien energianhallintajärjestelmien (SEMS) toimittaja.

EG EnerKey on erikoistunut auttamaan asiakkaita arvioimaan energian- ja sähkönkulutustaan ja tekemään siihen muutoksia kestävyyden parantamiseksi, kustannusten alentamiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

”Tämä on tärkeää meille kaikille, ja nyt energiakriisin keskellä on entistäkin olennaisempaa tietää, kuinka paljon energiaa kuluu ja miten kulutusta on mahdollista vähentää”, Eija sanoo.


Pelaamisesta tekniikkaan

Eija pelasi nuorempana tietokonepelejä, mutta kiinnostui tietotekniikasta vasta taloustieteen kandidaattiopintojen aikana. Hän on sittemmin opiskellut muun muassa kasvatustieteitä ja johtamista.

”Valitsin EG:n, koska halusin työskennellä tuotekehityksen parissa ja edistää työlläni jotakin merkityksellistä. Kun autamme etenkin suuria asiakkaitamme säästämään energiaa ja toimimaan kestävämmin, kaikki voittavat, sillä ympäristön paremmasta tilasta on hyötyä sekä meille että lapsillemme. Se pitää motivaation korkealla. Aloitin kehittäjänä, mutta siirryin nopeasti esihenkilötehtäviin ja sain johtamisvastuuta. Meillä on erinomainen tiimi ja työskentelemme yhdessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Minua motivoi johtajana luottamus ihmisiin ja mahdollisuus tarjota heille tarvittavat työkalut, tuki ja vapaus.”


Päätä, missä haluat olla hyvä

EG EnerKey toimii pääasiassa Jyväskylästä käsin. Eijan vapaa-aika kuluu miehen, kahden aikuisen tyttären ja portugalinvesikoiran kanssa. Hän harrastaa kesäisin pyöräilyä ja talvisin murtomaahiihtoa.

”Pidän siitä, että työni on merkityksellistä.Sekä työ että vapaa-aika ovat minulle tärkeitä. IT-alalla ei ole koskaan tylsää, sillä hallittavia asioita on niin paljon. Tämä on klisee, mutta silti totta: joka päivä oppii jotain uutta. Päätä, missä haluat olla hyvä, niin tulet siinä yhä paremmaksi!”

Lue lisää