Kathrine Lindequist Beyer - Women in Tech
21. marraskuuta 2022

”IT-alalla on tilaa myös luovuudelle”

Tässä sarjassa tapaat EG:llä työskenteleviä naisia. Tässä on Tanskan EG Digital Welfaren Kathrine Lindequist Beyer.


”Tekniikka on vain pieni osa kokonaiskuvaa. Monet eri alojen ihmiset pyrkivät yhdessä parantamaan muiden ihmisten elämää arjen laatua heikentämättä”
, sanoo Tanskan EG Digital Welfaren Senior Product Manager, Kathrine Lindequist Beyer.

Ura tekniikan alalla ja lisäarvoa tuottavien IT-ratkaisujen kehittäminen eivät vaadi kiinnostusta juuri tekniikasta. Kathrine Lindequist Beyer on tästä samaa mieltä.
Tanskan EG Digital Welfaren Senior Product Managerina toimiva Kathrine vastaa EG Sensum Onesta, joka on EG:n sosiaalialan ammattilaisten käyttöön tarkoitettu erikoisratkaisu.

Hän on suorittanut Roskilden yliopistossa viestintätieteiden kandidaatin tutkinnon ja keskittynyt opinnoissaan yritystutkimuksiin sekä suorituskyvyn hallintaan.


Minun tieni teknologia-alalle

”Olen työskennellyt IT-alalla nyt 11 vuotta, mutta aloitin urani digitaalisessa mainostoimistossa, joka päätti jossakin vaiheessa panostaa etenkin hyvinvointiteknologiaan. Se vei minut teknologia-alalle. EG Sensum One tuo lisäarvoa sekä sosiaalialan työntekijöille että alueiden, kuntien ja yksityisten toimijoiden asukkaille. Autamme asuinyksikköjen ja laitosten työntekijöitä tekemään työnsä mahdollisimman hyvin ammatillisuudestaan tinkimättä. Digitaalinen ratkaisu vapauttaa työntekijöiden aikaa ydintehtäviin ja asukkaiden kanssa toimimiseen. Digitaaliset ratkaisumme edistävät myös asukkaiden omatoimisuutta ja auttavat heitä osallistumaan päätöksentekoon”, Kathrine sanoo.


Tekee elämästä parempaa muille ihmisille

Kathrine ei pidä IT-alaa teknisenä, vaan pikemminkin luovana.

”Tässä tarvitaan monenlaista asiantuntemusta, ja hyvien ratkaisujen luomiseen tarvitaan paljon erilaisia ammattilaisia. Saamme arvokasta palautetta insinööreiltä, suunnittelijoilta ja tukipalvelun työntekijöiltä. Minulla on tuotejohdossa kaksi hyvää kollegaa, joilla on pedagoginen tausta, koska haluamme ennen kaikkea kehittää ratkaisujemme ammatillisuutta. Tekniikka on vain pieni osa kokonaiskuvaa. Monet eri alojen ihmiset pyrkivät yhdessä parantamaan muiden ihmisten elämää, arjen laatua heikentämättä.”


Kunnianhimoinen ura ja hyvä perhe-elämä

Kathrinen 2- ja 5-vuotiaat lapset harrastavat jalkapalloa, uintia ja voimistelua, joten tekemistä riittää myös vapaa-aikana. Kathrine asuu Kööpenhaminan pohjoispuolella Farumissa, mutta IT-alan joustavuus auttaa pitämään elämän tasapainossa.

”Joustavuus on todellinen lahja. Voin tehdä etätöitä kotona silloin, kun se sopii, mikä on erittäin hyvä juttu, kun perheessä on pieniä lapsia. Minulla itsellänikin oli ennakkoluuloja ennen IT-alalle siirtymistä. Voiko hyvää perhe-elämää elää ja kunnianhimoista työtä tehdä ilman, että perhe kärsii? Kyllä, se on ehdottomasti mahdollista!”

Lue lisää