Ida Storhagen-women-in-tech
14. marraskuuta 2022

"En ole koskaan ajatellut, että sukupuolella olisi jotain merkitystä"

Tässä sarjassa tapaat EG:llä työskenteleviä naisia. Tällä kertaa esittelyssä on Norjan EG:n Ida Storhagen.


”Kaikki ovat tärkeitä – järjestelmäkehittäjistä konsultteihin ja muihin, kenties enemmän asiakkaiden kanssa toimiviin henkilöihin. Kyse on ennen kaikkea mielenkiinnon kohteista, ei sukupuolesta",
sanoo Ida Storhagen, joka toimii Product Ownerina Norjan EG:ssä.

Ida Storhagenin tyypilliseen arkeen EG:ssä ei liity sukupuolikysymyksiä, vaan hyvänlaatuista kiirettä ja tekemisen meininkiä. Tekniikassa jännittävät tehtävät vaihtuvat usein asiakkaiden muuttuvien tarpeiden, tekniikan kehityksen ja uusien mahdollisuuksien mukaan.

Ida Storhagen toimii Product Ownerina Norjan EG:ssä. Hän vastaa ratkaisuista, jotka auttavat Norjan rakennustarviketeollisuuden myymälöitä ja toimipisteitä ylläpitämään hintoja, tuotteita ja toimittajia.

”Arki on nopeatempoista, ja pelissä on paljon. Se on jännittävää! On mahdotonta tietää, milloin asiat ratkeavat, ja joudun mukautumaan ja priorisoimaan työtäni päivän mittaan”, hän sanoo.


Prosessit, jotka luovat arvoa

Ida Storhagen tuli EG:lle vuonna 2021 yli kymmenen televiestintäalalla vietetyn vuoden jälkeen.

”Tulin miesvaltaiselta alalta. Keskityin johtamisen kandidaatin tutkinnossani muutosjohtamiseen, eikä minulla ole IT-alan taustaa, mutta olen aina ollut kiinnostunut asiakkaille ja käyttäjille arvoa luovien prosessien kehittämisestä ja parantamisesta. Tietojärjestelmien optimoinnissa on kyse pitkälti juuri tästä. Meidän on tarjottava jatkuvasti oikeaa tietoa ja varmistettava, että asiakkaan käytössä päivittäin oleva järjestelmä on ajan tasalla ja sitä ylläpidetään oikein.”


Naiset ja miehet – hevoset ja tekniikka

Ida Storhagen asuu Gjøvikissä noin 100 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Vapaa-ajallaan hän harrastaa kouluratsastusta ja kilpailee siinä tanskalaisella puoliverisellään.
Ratsastuksen parissa valtaosa ihmisistä on naisia, töissä taas miehiä. Ida ei kuitenkaan kiinnitä tähän huomiota lainkaan.

”Saatan olla naiivi, mutta en ole koskaan ajatellut, että sukupuolella olisi jotain merkitystä. Yrityksen monimuotoisuus on hyvä asia. Kaikki ovat tärkeitä – järjestelmäkehittäjistä konsultteihin ja muihin, kenties enemmän asiakkaiden kanssa toimiviin henkilöihin. Kyse on ennen kaikkea mielenkiinnon kohteista, ei sukupuolesta.”

Lue lisää