Työntekijöiden joululahjoitus menee Kiovaan
02. joulukuuta 2022

Työntekijöiden joululahjoitus menee sähköön ja lämmitykseen Ukrainassa

EG:n työntekijät ovat lahjoittaneet yhteensä 262 500 Tanskan kruunua Kiovassa sähköä ja lämpöä tuottavan Kyiv Fryser (”Kiova Jäätyy”) ohjelman hyväksi.


Joka vuosi EG:n työntekijöille tarjotaan mahdollisuus vaihtaa ja lahjoittaa yrityksensä joululahja hyväntekeväisyyteen meneväksi rahalahjoitukseksi, jonka EG kiitokseksi tuplaa. Lisäksi lahjoitus on tehdään automaattisesti niiden työntekijöiden puolesta, jotka eivät halua aktiivisesti valita lahjan tai lahjoituksen väliltä.

Tänä vuonna lahjoitus menee humanitaariseen apuun Ukrainan hyväksi, ja sitä on tukenut ennätysmäärä työntekijöitä, jolloin lahjoitus on yhteensä 262 500 Tanskan kruunua (n. 35 000 EUR).

"Olen iloinen, että voimme yhdessä työntekijöiden kanssa tukea Ukrainan kansalaisia humanitaarisella avustuksella, jotta he selviävät talvesta hieman paremmin", sanoo toimitusjohtaja Mikkel Bardram, EG. Työntekijätoimikunta on päättänyt, että lahjoitus kanavoidaan Ukrainaan hyväntekeväisyysjärjestön "Kyiv Fryser" (Kiova jäätyy) kautta.

Aloitteen takana ovat Odensen kunta ja Odensen kaupungin Rotary Club yhteistyössä mediatalojen Fyens Stiftstidenden ja TV2 Fynin kanssa. Heitä tukevat useat yritykset, järjestöt ja yksityishenkilöt, jotka ovat muutamassa päivässä lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen lähes 3 miljoonaa Tanskan kruunua.

Kaikki kerätyt rahat menevät suoraan generaattoreihin, telttoihin, ikkunakalvoihin, sähkölämmittimiin ja muihin keinoihin pitää ihmisiä lämpimänä ja luoda valoa.

Tanskan Rotary tekee suoraa yhteistyötä Kiovan Rotaryn kanssa varmistaakseen, että kaikki lahjoitukset menevät nopeasti ja leikkaamatta Kiovaan - ilman hallintokuluja.

"EG:n työntekijöille on ollut luonnollista lahjoittaa Ukrainalle, varsinkin kun meillä on 20 ukrainalaista kollegaa", sanoo johtaja Steffen Rugtved, joka johtaa yleensä Odesassa työskenteleviä ukrainalaisia työntekijöitä.

"Yhdeksän 20 työntekijästä työskentelee edelleen Ukrainassa, silloin kun heillä on sähköä", Steffen Rugtved sanoo.

Loput 11 työskentelevät edelleen EG:llä, mutta nyt muista maista käsin. Esimerkiksi yksi heistä asuu ja työskentelee nyt Tanskassa vaimonsa kanssa.

"Olemme olleet työtovereita yli 10 vuotta, ja he ovat edelleen osa EG:tä, riippumatta siitä missä he ovat, ja lahjoituksella lähetämme selkeän signaalin, että tuemme Ukrainaa. Samalla toivomme, että voimme auttaa vähentämään kärsimystä hieman tänä talvena", sanoo johtaja Steffen Rugtved.

Aiemmin tänä vuonna EG yrityksenä lahjoitti 250 000 Tanskan kruunua kansalliseen varainkeruutapahtumaan "Yhdessä Ukrainan puolesta".

Tue Ukrainaa talven yli

Voit myös osallistua samaan ohjelmaan kuin EG. Kiova Jäätyy -ohjelman takana on Odense City Rotary Club yhteistyössä Odensen kunnan kanssa, joka on ystävyyskunta Kiovan ja mediatalojen Fyens Stiftstidende ja TV2 Fyn kanssa.

Klikkaa linkkiä ja katso, kuinka voit osallistua (tanskaksi) https://odensecityrotary.dk/varme-til-kyiv