Webinaarit: Raportointi
Tältä sivulta löydät kaikki webinaarimme, joiden pääaiheena on raportointi. Mukavia katseluhetkiä!
Tältä sivulta löydät kaikki webinaarimme, joiden pääaiheena on raportointi. Mukavia katseluhetkiä!
EG Enerkey tarjoaa tarkkoja analyysejä ja raportteja kiinteistöjesi kulutuksista ja ympäristövaikutuksista sekä saumattoman siirtymisen tiedon keräämisestä, systemaattiseen energianhallintaan ja ympäristövaikutusten vähentämiseen. Lopputuloksena saat helposti ETS-raportit, jotka osoittavat uskottavasti ja läpinäkyvästi organisaatiosi etenemisen kohti tavoitteita.
Tässä 23.2.24 pidetyssä webinaaritallenteessa kuulet, miten voit hyödyntää EG EnerKey -palvelualustaa energiatehokkuussopimuksen raportoinnissa.
Kestävyysraportointi on tärkeä osa yritysten vastuullisuutta sekä kuluttajien ja sijoittajien luottamusta. EU:n uusi lainsäädäntö, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), asettaa yrityksille uusia ja tiukempia vaatimuksia raportoinnille.
Tässä 24.11.23 pidetyssä webinaaritallenteessa kuulet, miten voit hyödyntää EnerKeyn automaattisesti keräämää dataa kestävyysraporttisi laatimisessa. Tämä on tilaisuus oppia asiantuntijoiltamme, miten voit tehdä kestävyysraportoinnista sujuvaa ja tehokasta.
Kestävyysraportoinnin ei pitäisi olla pelkkää numerojen pyörittelyä excel-taulukoissa. Sen tulisi olla mahdollisuus, mahdollisuus muuttaa organisaatiosi toimintaa ja tehdä siitä sekä taloudellisesti kannattavampaa että kestävämpää.
Tässä 29.9.23 pidetyssä webinaaritallenteessa pureudumme datan rooliin käytännön tasolla kestävyystyössä. Keskustelemme digitaalisen toimintaympäristön merkityksestä ja siitä, mitä todellinen läpinäkyvyys ja viestittävyys tarkoittavat kestävyystyössä.
Lähde sinäkin kohti älykkäämpää, tehokkaampaa ja kestävämpää liike-elämää!
Kaikki, jotka ovat koonneet kestävyysraporttia, tietävät kuinka haastavaa ja aikaa vievää on koota tarvittavat tiedot manuaalisesti – varsinkin kerran vuodessa. Kestävyysraportointia varten sinun on kontrolloitava ja seurattava kulutustasi sekä kyettävä osoittamaan toimenpiteet päästöjen vähentämiseksi.
Tässä 31.3.23 pidetyssä webinaaritallenteessa kuulet, miten saat automatisoitua tiedonkeruun, analysoinnin ja kestävyysraportoinnin.
Integroitavuus ja yhteistyö muiden järjestelmien ja toimijoiden kanssa on EnerKeyn perusarvoja. Integraatioiden avulla energianhallinnan työkalut voidaan saumattomasti liittää osaksi muita ylläpidon tietojärjestelmiä. Integraatioita ja rajapintoja on EG EnerKey SaaSissa olemassa jo yli 80 erilaista.
Mittauslähteisiin, joihin ei ole integraatiota, on nyt kehitetty EG EnerKey APIn Push-toiminto. EG EnerKey API on ohjelmointirajapinta, jonka avulla muut järjestelmät voivat noutaa tietoja EG EnerKey-järjestelmästä. EG EnerKey APIn uuden Push-toiminnon avulla muut järjestelmät voivat tuoda mittaustietoa EG EnerKey-järjestelmään automaattisesti.
Push-toimintoa voidaan käyttää tuomaan dataa esimerkiksi erilaisista aurinkosähköjärjestelmistä, sähköautojen latauspisteistä ja rakennusautomaatiojärjestelmistä.
EnerKeyllä on integraatiokumppanina Devecto, joka tarvittaessa auttaa teitä muodostamaan yhteyden Push-sovellusliittymään.
Suomessa energiatehokkuussopimuksilla on merkittävä rooli EU:n asettamaan energiansäästötavoitteeseen pääsemisessä. Pelkkä sopimukseen liittyminen ja energiatehokkuustoimenpiteiden tekeminen ei kuitenkaan vielä riitä, vaan toimista ja tuloksista tulee myös raportoida vuosittain. Vaivattomampaan vuosiraportointiin pääset käsiksi EG EnerKeyn avulla.
Tämänkertainen EG EnerKey-vartti pureutuukin energiatehokkuussopimuksen vuosiraportoinnin tekemiseen EG EnerKeytä käyttäen.
EG EnerKeyn Sustainability & Energy Manager Juho Linsuri käy webinaarissa läpi käytännönläheisesti ja askel askeleelta toimenpiteiden hakemisen EG EnerKey-järjestelmästä ja niiden kopioimisen Motivan Exceliin. Lisäksi Juho ohjeistaa, kuinka tiedot siirretään Motivan palveluun. Juho paljastaa webinaarin aikana myös omia täsmävinkkejään, joilla teet raportointiprosessista mahdollisimman ketterän ja nopean.
Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS) on liittynyt lähes sata kuntaa ja kaupunkia. Energiatehokkuussopimuksien tavoitteena on tehostaa energiankäyttöä ja esimerkiksi 2017-2018 kunta-alan energiatehokkuussopimukseen liittyneet saivat energiansäästötoimenpiteillään 5,6 miljoonan euron säästöt ja pienensivät CO2-päästöjään 16 kilotonnia.
Energiatehokkuussopimukseen liittyneiden kunta-alan toimijoiden tulee raportoida Motivalle energiankäytön tehostamistoimistaan kerran vuodessa.
Tässä EG EnerKey-vartissa näytämme, kuinka hyödynnät EG EnerKeyn energiajohtamisen työkaluja energiansäästötoimenpiteiden hallinnassa ja kuinka teet EnerKeyn avulla KETS-raportoinnin vaivattomasti. Kerromme myös Oulun ja Hyvinkään kokemuksia EnerKeystä KETS-raportoinnin apuna.
EnerKeyn hälytyspalvelu on palvelu, joka automatisoi kulutuspoikkeamien havannointia. Automatisoinnin myötä poikkeamiin reagointi on nopeaa ja resursseja voi siirtää poikkeamien etsimisestä poikkeamien syiden jatkoselvittelyyn. Hälytyspalvelu lähettää automaattisen hälytysviestin, jossa on tarkat tiedot muutoksen suuruudesta ja hälytyksen ajankohdasta. Hälytykset voi asettaa sekä pää- että alamittauksille ja tarkastelun kohteena voi olla sekä tunti- että kuukausitason data.
EnerKeyn asiantuntija Kari Iltola esittelee webinaarissa palvelun uudistetut ja entistä monipuolisemmat ominaisuudet ja toiminnot. Iltola myös näyttää, kuinka hälytyksiä luodaan, muokataan ja hallitaan EnerKeyssä.
Tyytyväisiä hälytyspalvelun käyttäjiä ovat muun muassa Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sekä Kesko Oyj, jotka ovat onnistuneet parantamaan energiatehokkuuttaan ja saamaan huomattavia taloudellisia säästöjä tunnistamalla energiasyöpöt kohteet.
Kaikki EG EnerKey webinaaritallenteet ovat katsottavissa täältä:
Webinaaritallenteet: Raportointi
Webinaaritallenteet: Tehosta energiankulutustasi